Δραματική η κατάσταση στο Ισραήλ. Οι εικόνες που έρχονται μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σάββατο είναι «γροθιά» στο στομάχι.

«Είδα τη χειρότερη καταστροφή που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Τη γιαγιά μου να κείτεται στο πάτωμα του σπιτιού της δολοφονημένη, σε βίντεο», λέει μια νεαρή Ισραηλινή κοιτάζοντας την κάμερα με δάκρυα στα μάτια, σε συγκλονιστικό βίντεο που δημοσιεύει η Jerusalem Post.

Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει η μαρτυρία Ισραηλινής - "Σκότωσαν τη μητέρα μου με 14 σφαίρες από Καλάσνικοφ"

H Μορ Μπαϊντέρ είναι ένα από τα εκατοντάδες άτομα στο Ισραήλ που είδαν κάποιο γνωστό ή αγαπημένο τους πρόσωπο να πέφτει θύμα των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς.

Αρκετές από αυτές τις σοκαριστικές πράξεις καταγράφηκαν σε βίντεο από τα άτομα που τις διέπραξαν, με τα πλάνα της φρίκης να κάνουν τον γύρο των social media.

H γιαγιά της Μπαϊντέρ δολοφονήθηκε κατά την επίθεση της Χαμάς σε Ισραηλινούς πολίτες στο κιμπούτζ Νιρ Οζ, στα νότια της χώρας, το περασμένο Σάββατο. «Εκείνη την ημέρα, οι τρομοκράτες έκαψαν σπίτια όπου βρίσκονταν ολόκληρες οικογένειες, βίασαν γυναίκες, αποκεφάλισαν παιδιά και πήραν πάνω από 100 ομήρους», γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.

Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Θηριωδίες στο Κφαρ Αζά από τους άνδρες της Χαμάς

Η νεαρή γυναίκα περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο πληροφορήθηκε τον θάνατο της αγαπημένης της γιαγιάς, μιας τρυφερής και κεφάτης γυναίκας που «φρόντιζε ολόκληρο το κιμπούτς», σύμφωνα με την συντετριμμένη εγγονή της.

«Όλο το πάτωμα ήταν καλυμμένο με αίμα. Η γιαγιά μου κειτόταν εκεί. Ο τρομοκράτης πήρε το κινητό της τηλέφωνο, τράβηξε βίντεο και το ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. Έτσι μάθαμε τι συνέβη», σημειώνει η Ισραηλινή.