Η απόλυτη φρίκη στο Ισραήλ. Η κατάσταση που επικρατεί μετά την επίθεση της Χαμάς είναι δραματική.

Παράλληλα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Στους 1.055 οι νεκροί στη Γάζα, 5.184 τραυματίες

Σοκάρει Έλληνας που μένει στο Ισραήλ: ''Οι τρομοκράτες ήταν 1 χιλιόμετρο από το σπίτι μας''

Σοκ προκαλεί η περιγραφή Έλληνα που μένει στο Ισραήλ, καθώς αναφέρει στο Mega τα όσα βίωσε στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς. Μπροστά στα μάτια του, στη γειτονιά του, είδε ενόπλους να εκτελούν εν ψυχρώ αθώους πολίτες, εικόνα που τον σημάδεψε. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν να επιστρέφουν στη χώρα πολίτες από την κόλαση της Μέσης Ανατολής.

«Οι τρομοκράτες ήταν 1 χιλιόμετρο από το σπίτι μας και εγώ τσακωνόμουν με τα παιδιά γιατί δεν μπορούσαν να βγουν στον δρόμο να παίξουν», σημείωσε ο άνδρας ελληνικής καταγωγής.

Ειδικότερα, ο Μάκης Λεβί, που διέμενε στο Ισραήλ για 13 χρόνια μαζί με την οικογένειά του, περιγράφει εικόνες φρίκης που έζησαν δικοί του άνθρωποι, άνθρωποι που δεν θα δει ποτέ ξανά στη ζωή του.

«Έκαψαν την κυρία που κρατάει το απόγευμα τα παιδιά μου μέσα στο σπίτι της. Ο γιος μου ο μικρός, αν δεν γίνονταν όλα αυτά, την Κυριακή το πρωί θα έμπαινε στην τάξη με 30 άτομα. Αν υποθέσουμε ότι πάει τώρα στην τάξη του, θα μπει στην τάξη με 15 παιδάκια», είπε ο Μάκης Λεβί μιλώντας στο Mega.

Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, παιδιά βρέθηκαν αποκεφαλισμένα. «Γροθιά» στο στομάχι οι εικόνες.

«Πήραν παιδάκια από τα σπίτια τους και τους γονείς τους και τα μετέφεραν στη Γάζα. Σε έναν άλλο οικισμό αποκεφάλισαν παιδάκια, σε άλλον οικισμό σκότωσαν 100 άτομα. Θηριωδίες», συμπλήρωσε ο Μάκης Λεβί, κάτοικος περιοχής επτά χιλιόμετρα από τη Γάζα.

Μπορεί ο ίδιος και η οικογένειά του να επέστρεψαν ασφαλείς στην Ελλάδα, να γλίτωσαν από την κόλαση, οι εικόνες όμως θα επιστρέφουν και θα του στοιχειώνουν το μυαλό.

«Δεν γίνεται να τα ξεχάσω, προσπαθώ να κοιμηθώ αρχικά, είναι δύσκολο, είναι ακόμη πολύ νωπό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ισραήλ: ''Οδύσσεια'' η αναζήτηση εισιτηρίων των εγκλωβισμένων για τον ''δρόμο προς την ελευθερία''

Σημειώνεται πως σε ελληνικό έδαφος, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», φτάνουν σήμερα Ισραηλινοί από το Τελ Αβίβ, οι οποίοι πλέον νιώθουν ασφαλείς.

Με τρεμάμενη φωνή η Νατάσα Μεντή, τραγουδίστρια που βρέθηκε εγκλωβισμένη στη φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ, περιγράφει την αγωνία της από το κατάμεστο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν».

Διαβάστε εδώ: Τεράστιες καταστροφές στη Γάζα: Βίντεο από drones δείχνουν ισοπεδωμένα κτίρια και ερείπια

Ύστερα από αγώνα πάντως κατάφερε να βρει εισιτήριο.

Ο Ιωνάθαν Ιατρού, πατέρας δύο παιδιών, έκλεισε εισιτήριο, αλλά έμαθε ότι ακυρώθηκε το δρομολόγιο.