Η Λωρίδα της Γάζας έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι ήταν απάντηση στην αιφνίδια επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Βίντεο από drones δείχνουν εικόνες καταστροφής, με κατεστραμμένα κτίρια και οικιστικές μονάδες. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν επιτεθεί σε περισσότερους από 1.000 στόχους.

@skynews #Israel intensified its #attacks in retaliation for a major surprise attack by #Hamas over the weekend. The country's military forces said they hit more than 1,000 targets in the #GazaStrip. 🔗 Link in bio for morr @Sky News ♬ original sound - Sky News

@aljazeeraenglish Drone footage shows the extent of damage to #Gaza City after four days of Israeli bombardment. The #UN says more than 120,000 people have been internally displaced. #israel #palestine ♬ original sound - Al Jazeera English

@chizoba.godwin

♬ original sound - Chizoba Godwin

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, περίπου 950 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν -μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες-, ενώ από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα τραυματίστηκαν άλλα 5.000 άτομα.

Έτοιμο το Ισραήλ για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση


Να υπενθυμίσουμε ότι για πέμπτη μέρα συνεχίζεται ο πόλεμος του Ισραήλ με τους τρομοκράτες της Χαμάς, με τους νεκρούς, Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, να πλησιάζουν τους 2.000.

Σημειώνεται πως όλα δείχνουν ότι το λουτρό αίματος θα μεγαλώσει, καθώς το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Ειδικότερα, οι Ισραηλινοί κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες πριν από τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση κατά των τρομοκρατών της Χαμάς, που προκάλεσαν τρομακτική ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/10 κατά του Ισραήλ.



Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «σαρωτική» τη χερσαία επιχείρηση, ενώ το Ισραήλ συγκεντρώνει χιλιάδες εφέδρους και ειδικές μονάδες στα σύνορα με τη Γάζα και ετοιμάζεται ολοταχώς για την επίθεση κατά της Χαμάς στην περιοχή αυτή της Μέσης Ανατολής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε εξασφαλίσει την έγκριση της Βουλής για την αύξηση του αριθμού των εφέδρων από 300.000 σε 360.000.

Την ίδια στιγμή, στα σύνορα με τη Γάζα έχουν ήδη λάβει θέσεις τουλάχιστον 35 τάγματα πεζικού και είναι έτοιμα για τον νέο κύκλο του πολέμου με τη Χαμάς, που όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει σύντομα.

Ακόμα, η πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του Ισραήλ «σφυροκόπησαν» θέσεις της Χαμάς στην περιοχή, προετοιμάζοντας το έδαφος για το πεζικό.

Τις τελευταίες ώρες, η ισραηλινή αεροπορία έχει επικεντρώσει τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Al Furqan, η οποία θεωρείται ότι είναι στρατηγείο της Χαμάς στη Μέση Ανατολή και από εκεί ενορχηστρώθηκε και καθοδηγήθηκε η επίθεση των τρομοκρατών της παλαιστινιακής οργάνωσης.


Πόλεμος στο Ισραήλ: Κατακλύζονται τα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία στη Γάζα, όπως το «Αλ Σίφα», έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

«Η κατάσταση είναι καταστροφική», προειδοποιούν οι τοπικές Αρχές.


Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε ότι η έλλειψη ιατρικών εφοδίων και φαρμάκων θα οδηγούσε σε μια «καταστροφική κατάσταση» στον θύλακα όπου ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα οκτώ νοσοκομεία «δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο «Μπέιτ Χανούν», στα βόρεια, και προκλήθηκαν ζημιές στην κλινική νεογνολογίας του νοσοκομείου «Αλ Σίφα».


Μπαράζ ρουκετών της Χαμάς στην πόλη Ασκελόν

Η Χαμάς έστειλε τελεσίγραφο το μεσημέρι της Τρίτης 10/10 ότι θα βομβαρδίσει στις 5 το απόγευμα την πόλη Ασκελόν του Ισραήλ και ζήτησε από τον κόσμο να εγκαταλείψει την περιοχή.

Έτσι κι έγινε, καθώς η Χαμάς εξαπέλυσε μπαράζ ρουκετών κατά της πόλης.

Η αντιαεροπορική ασπίδα του Ισραήλ αναχαίτισε τη συντριπτική πλειονότητα των ρουκετών, όμως πολλές χτύπησαν την πόλη.

Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι χτυπήθηκε και ένα ξενοδοχείο.

Σειρήνες ήχησαν και στο Τελ Αβίβ. Λίγο μετά ρουκέτες έπεσαν στο Ισραήλ και από τον Λίβανο. Την ευθύνη ανέλαβε η Χαμάς.


Αποκεφάλισαν και έκαψαν ζωντανά βρέφη

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από περιοχές του Ισραήλ όπου οι τρομοκράτες της Χαμάς έκαναν επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, τρομοκράτες της Χαμάς αποκεφάλισαν και έκαψαν ζωντανά βρέφη στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με Βρετανίδα ανταποκρίτρια, στο κιμπούτς βρέθηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα μικρών παιδιών από τρομοκράτες της Χαμάς, τα οποία ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός όταν πλησίασε και βρήκε «αναποδογυρισμένα παιδικά κρεβάτια».

Οι μαχητές της Χαμάς «πραγματοποίησαν μια σφαγή» στο Κφαρ Αζά, στο Νότιο Ισραήλ, στη διάρκεια των επιθέσεών τους το Σαββατοκύριακο, κατά τις οποίες γυναίκες, παιδιά, νήπια και ηλικιωμένοι «σφαγιάστηκαν βάναυσα με τον τρόπο δράσης του ISIS», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF) στο CNN την Τρίτη.

Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο κιμπούτς και ανακάλυψε ένα αληθινό μακελειό και μια απίστευτη κτηνωδία από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Να σημειωθεί πάντως πως μέσα σε όλη αυτή την τραγωδία το μόνο παρήγορο ήταν πως οι στρατιώτες βρήκαν τρομαγμένο, αλλά ζωντανό, ένα μικρό σκυλάκι και το έσωσαν.