Πολλά είναι τα δράματα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες μετά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι νεκροί, οι χιλιάδες τραυματίες, οι τρομοκρατημένοι πολίτες και ο πόλεμος που ξεκινά προκαλεί απίστευτη ανασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ, την ώρα μάλιστα που οι καταστάσεις έντασης οξύνονται.

Την ίδια στιγμή το δικό τους δράμα ζουν οι γονείς των αγνοούμενων καθώς υπάρχει ο φόβος ότι έχουν αιχμαλωτιστεί από τους μαχητές της Χαμάς.

Οι γονείς του 23χρονου Χερς Γκόλντμπεργκ Πόλιν αναζητούν τον γιο τους, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ενώ βρισκόταν σε πάρτι στο βόρειο Νεγκέβ στο Ισραήλ το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Το πάρτι διακόπηκε από τρομοκράτες της Χαμάς, οι οποίοι άρχισαν να απαγάγουν και να επιτίθενται στους παρευρισκόμενους.

Γεννημένος στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, ο Χερς και η οικογένειά του αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ιερουσαλήμ όταν ήταν μόλις επτά ετών.

O 23χρονος έστειλε SMS στους γονείς του το Σάββατο, στο οποίο έγραφε «σας αγαπώ και συγγνώμη», όπως δήλωσε ο πατέρας του στη Jerusalem Post. «Θέλουμε απλά να τον δούμε να επιστρέφει σπίτι ασφαλής» δήλωσε ο πατέρας του στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 23χρονος, μετά το τέλος της θητείας του, απολάμβανε τα ταξίδια και τα μουσικά φεστιβάλ. Εργαζόταν τόσο ως γιατρός όσο και ως σερβιτόρος για να προσπαθήσει να μαζέψει χρήματα για να επισκεφθεί την Ινδία, είπε ο πατέρας του.

Ισραήλ: Η Χαμάς θα ανακοινώσει τον αριθμό των αιχμαλώτων

Παράλληλα στη δημοσιότητα θα δώσει τις επόμενες ώρες η Χαμάς  τον ακριβή αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων που έχει αιχμαλωτίσει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς συνεχίζει να δημοσιεύει ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να εκδικείται την ισραηλινή επιθετικότητα.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, που διοικείται από τη Χαμάς, αναφέρει ότι 313 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε το BBC ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι πολίτες. Στους αριθμούς περιλαμβάνονται επίσης περισσότερα από 20 παιδιά και έξι γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν έγκυος.