«Φλέγεται» το Ισραήλ από την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον της χώρας, με τους πολίτες, ισραηλινούς αλλά και Ευρωπαίους να ζουν δραματικές στιγμές καθώς η Χαμάς μετά την επίθεσή της πήρε ομήρους πολλούς πολίτες. Μια 22χρονη Γερμανίδα θεωρείται ότι βρίσκεται βαριά τραυματισμένη και όμηρος της Χαμάς μετά τις χθεσινές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Η οικογένειά της, η οποία ζει στο Ισραήλ, απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Τέσσερις ακόμη Γερμανοί πολίτες κρατούνται από την οργάνωση.

Η Ρικάρντα Λουκ από το Ράβενσμπουργκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης θεωρεί ότι η νεαρή γυναίκα που φαίνεται σε βίντεο ξαπλωμένη φορώντας μόνο τα εσώρουχα και τις μπότες της σε φορτηγό με τέσσερις ένοπλους Παλαιστίνιους είναι η 22χρονη κόρη της, Σάνι Λουκ. «Σήμερα το πρωί η κόρη μου απήχθη με μια ομάδα τουριστών στο νότιο Ισραήλ. Μας έστειλαν ένα βίντεο, στο οποίο μπορώ να αναγνωρίσω ξεκάθαρα την κόρη μας. Αναίσθητη, στο αυτοκίνητο με τους Παλαιστίνιους, καθώς οδηγούσαν προς τη Λωρίδα της Γάζας. Ζητώ οποιαδήποτε βοήθεια, οποιοδήποτε νέο», δήλωσε η κυρία Λουκ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κόρη της είναι ακόμη ζωντανή και θα αφεθεί ελεύθερη.

Η νεαρή γυναίκα παρακολουθούσε το βράδυ της Παρασκευής φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής με χιλιάδες Ισραηλινούς στην έρημο Νέγκεβ, όταν τα ξημερώματα η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή με ρουκέτες. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για κατάσταση πανικού στον χώρο του φεστιβάλ, με ενόπλους να πυροβολούν εναντίον του πλήθους και κόσμο να τρέχει πανικόβλητος προς κάθε κατεύθυνση.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter) εικονίζεται ένα αγροτικό όχημα, στο πίσω μέρος του οποίου είναι ξαπλωμένη και ακίνητη μια νεαρή γυναίκα, φορώντας μόνο τα εσώρουχα και τις μπότες της, ενώ στα μαλλιά της διακρίνεται αίμα. Γύρω της ένοπλοι Παλαιστίνιοι φωνάζουν «Αλαχού Ακμπάρ» και την παρουσιάζουν ως τρόπαιο στο πλήθος που ζητωκραυγάζει. 'Ανδρες και παιδιά κυνηγούν το όχημα και ένα μικρό αγόρι φτύνει περιφρονητικά τη γυναίκα.

Ισραήλ: Έκκληση από την μητέρα της 22χρονης

Η κυρία Λουκ, μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel, εξήγησε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την γερμανική υπηκοότητα της κόρης της (ο πατέρας της είναι Ισραηλινός), προκειμένου να αναλάβουν δράση οι γερμανικές αρχές.

Βρίσκεται, όπως είπε, σε επικοινωνία με την γερμανική πρεσβεία στο Ισραήλ και με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος, της γερμανικής Αστυνομίας. Στο μεταξύ, ανέφερε, η πιστωτική κάρτα της κόρης της χρησιμοποιήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όπως την ενημέρωσε η τράπεζα.

Αιχμάλωτοι της Χαμάς θεωρείται όμως ότι βρίσκονται και άλλοι γερμανοί πολίτες. Σύμφωνα με την BILD, πρόκειται για την Ντόρον-Κατς-'Ασερ, τις δύο κόρες της (3 και 5 ετών) και τη μητέρα της. Ο σύζυγός της αναγνώρισε την οικογένειά του σε βίντεο με αμάχους που συλλαμβάνονται από άνδρες της Χαμάς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ