Στη δημοσιότητα θα δώσει τις επόμενες ώρες η Χαμάς τον ακριβή αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων που έχει αιχμαλωτίσει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς συνεχίζει να δημοσιεύει ανακοινώσεις, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να εκδικείται την ισραηλινή επιθετικότητα.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, που διοικείται από τη Χαμάς, αναφέρει ότι 313 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε το BBC ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι πολίτες. Στους αριθμούς περιλαμβάνονται επίσης περισσότερα από 20 παιδιά και έξι γυναίκες, μία εκ των οποίων ήταν έγκυος.


Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ στηρίζει την Χαμάς

Παράλληλα, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι εκτόξευσε μεγάλο αριθμό βλημάτων κατά ισραηλινών θέσεων.

Η Χεζμπολάχ, η οποία, όπως και το Ιράν, είναι προσηλωμένη στην καταστροφή του Ισραήλ, συνεχάρη χθες τη Χαμάς για τις επιθέσεις της σε ισραηλινό έδαφος και δήλωσε ότι «θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις».

Οι σημερινές επιθέσεις ήταν «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε νέα ανακοίνωση.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χάσεμ Σαφιεντίν, είπε ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της οργάνωσής του είναι με τους ένοπλους Παλαιστίνιους της Χαμάς που πραγματοποίησαν χθες επίθεση στο Ισραήλ.

«Η ιστορία μας, τα όπλα μας και οι ρουκέτες μας είναι μαζί σας. Ό,τι έχουμε είναι μαζί σας», είπε ο Σαφιεντίν σε εκδήλωση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ, Ντάχιεχ, στα περίχωρα της Βηρυτού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους παλαιστίνιους μαχητές.

Η μαχητική οργάνωση έχει στη διάθεσή της πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να πλήξουν το ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ, το οποίο αντέδρασε άμεσα σήμερα πλήττοντας στόχους, είχε ήδη στείλει ενισχύσεις στα βόρεια σύνορά του.