Ταυτοποιήθηκαν 20 άτομα του τραγικού τροχαίου με το λεωφορείο στη Βενετία από τις Αρχές του Μέστρε της Ιταλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο νομάρχης της Βενετίας, Μικέλε ντε Μπάρι, τα θύματα είναι: εννέα Ουκρανοί (μεταξύ τους ένας Κινέζος και μία Μολδαβή με ουκρανικά διαβατήρια), τέσσερις Ρουμάνοι, τρεις Γερμανοί, δύο Πορτογάλοι, μία Κροάτισσα και ένας Νοτιοαφρικανός.

Βενετία: Ένα κοριτσάκι μόλις 1,5 έτους ανάμεσα στα θύματα

Ανάμεσα σε αυτούς η μόλις 1,5 έτους Charlotte Frommherz από τη Γερμανία. Η 10χρονη Daria Lomakina από την Ουκρανία και η οικογένεια Ogrezeanu από τη Ρουμανία: η Aurora Maria, 8 ετών, η Georgiana Elena, 13 ετών, η Mihaela Loredana, 42 ετών, και ο Mircea Gabriel, 45 ετών.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας με το νιόπαντρο ζευγάρι από την Κροατία

Σύμφωνα με κροατικά Μέσα Ενημέρωσης, στο μοιραίο λεωφορείο βρισκόταν ένα ζευγάρι νεαρών Κροατών, ο Μάρκο Μπάκοβιτς και η Αντονέλα Πέρκοβιτς, που έκαναν μήνα του μέλιτος στην Ιταλία. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της, πληροφορία που επιβεβαίωσε το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με τη Mail Online, το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από τρεις εβδομάδες στο Σπλιτ. «Η γυναίκα», αναφέρει το άρθρο, «ήταν έγκυος και, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης. Ο σύζυγος νοσηλεύεται τώρα στην εντατική, σε σοβαρή κατάσταση. Το ζευγάρι είχε φτάσει στη Βενετία την Τρίτη και, γύρω στις 19:30, είχε επιβιβαστεί στο ηλεκτρικό λεωφορείο που ξεκίνησε από το Τρονκέτο της Βενετίας και κατευθυνόταν προς το κάμπινγκ της Μαργκέρα, όπου οι νεόνυμφοι θα περνούσαν μέρος του μήνα του μέλιτος».

Δύσκολη η ταυτοποίηση

Από τους τραυματίες, τουλάχιστον τέσσερις είναι Ουκρανοί, καθώς και τουρίστες από την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Κροατία και τη Γερμανία, αλλά και δύο αδέλφια από την Αυστρία. Εννέα εξ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική με τραύματα, εγκαύματα και κατάγματα.

Η ταυτοποίηση ήταν ένα δύσκολο έργο. Οι διασώστες ανέσυραν απανθρακωμένα και κατακρεουργημένα πτώματα. «Πολλά από τα θύματα», αφηγήθηκε ο εισαγγελέας της Βενετίας, «δεν είχαν μαζί τους τα έγγραφά τους», καθώς είχαν φτάσει στη Βενετία για ένα ταξίδι που δεν περιελάμβανε ιδιαίτερες επισκέψεις.