Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν μια γυναίκα και η ανήλικη κόρη της στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, όταν ένας δραπέτης φυλακών, υπό την απειλή μαχαιριού, τις κράτησε ομήρους.

Ο δραπέτης Ντάριεν Γιανγκ κλέβει εσώρουχα από κατάστημα της Victoria’s Secret στο Miami Beach και εντοπίζεται από αστυνομικούς. Βγάζει μαχαίρι και αρπάζει μία γυναίκα με την ανήλικη κόρη της. Ο αστυνομικός προσπαθεί να τον ηρεμήσει και του ζητάει να πετάξει το όπλο.



«Πέτα το μαχαίρι, φίλε. Πέτα το μαχαίρι», του λέει ο αστυνομικός και ο Γιανγκ κολλάει το μαχαίρι στον λαιμό της μητέρας και η έντρομη μικρή ενώνει τα χέρια της και προσεύχεται. Ο 29χρονος μπροστά στο όπλο του αστυνομικού αφήνει τη μητέρα και αρπάζει την κόρη της. Απειλεί να της κόψει τον λαιμό. «Θα την σκοτώσω. Μη με αναγκάσεις να το κάνω». απαντάει.

Ο αστυνομικός προσπαθεί να βρει μία ευκαιρία να τον εξουδετερώσει όμως διστάζει βλέποντας τη λεπίδα στον λαιμό του κοριτσιού. Ένα λεπτό μετά, ο εγκληματίας πέφτει νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι και οι δύο γυναίκες γλίτωσαν χωρίς να τραυματιστούν.



Σε ένα άλλο περιστατικό, στο Οχάιο των ΗΠΑ, ένας ατζαμής ληστής επιχείρησε να διαρρήξει μια τράπεζα. Ήχησε ο σιωπηλός συναγερμός στο τραπεζικό υποκατάστημα και η αστυνομία ανταποκρίνεται αμέσως.

Ο κλέφτης προσπαθεί να φύγει χωρίς να γνωρίζει ότι πλέον δεν είναι μόνος. Ανοίγει την καταπακτή του αγωγού που οδηγεί στον κάδο τα σκουπίδια ανακύκλωσης. Ο διαρρήκτης πετάει πρώτα τον σάκο με τα εργαλεία της δουλειάς και επιχειρεί να κατέβει.

Οι φωνές των αστυνομικών, του «κόβουν» το αίμα και πέφτει μέσα στον κάδο. Ο μασκοφόρος διαρρήκτης παραδόθηκε χωρίς να αντισταθεί.