Tραγωδία στην Αϊόβα των ΗΠΑ, όπου ένας μαθητής σκοτώθηκε και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας 17χρονος μαθητής λυκείου άνοιξε πυρ σε σχολείο.

«Υπάρχουν έξι θύματα, ένα από τα οποία κατέληξε. Αυτό που κατέληξε ήταν μαθητής», αναφέρουν οι Αρχές. Τέσσερις από τους τραυματίες είναι μαθητές γυμνασίου ή λυκείου, ο πέμπτος ανήκει στη διοίκηση, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ύποπτος για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε σχολείο της Αϊόβα ταυτοποιήθηκε ως ένας 17χρονος μαθητής στο Λύκειο Πέρι, δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου.

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης - Αυτοπυροβολήθηκε


Ο 17χρονος πέθανε κατά τα φαινόμενα μετά τον αυτοπυροβολισμό του. Βρέθηκε από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σχολείο για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό «με ένα τραύμα από σφαίρα που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του». Ο ύποπτος ως δράστης είχε δύο όπλα, εκ των οποίων ένα πυροβόλο, δήλωσε ο Μιτς Μόρτβεντ, τοπικός αξιωματούχος.

Η αστυνομία ανακάλυψε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κατά τη διάρκεια έρευνας σε σχολικό κτίριο.

Το αιματηρό περιστατικό στο Λύκειο της Αϊόβα, συνέβη την πρώτη ημέρα του εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με το ημερολόγιο της περιφέρειας όπου βρίσκεται το σχολείο.