Η βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας αύριο, Πέμπτη 1 Ιουνίου, θα αποκτήσει επίσημα ένα νέο μέλος. Πρόκειται για την Rajwa Al-Saif, η οποία θα γίνει σύζυγος του πρίγκιπα Χουσεϊν, διαδόχου του θρόνου.

Ο γάμος θα γίνει θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι Ζαχράν στην Ιορδανία, ανάμεσα σε περίπου 140 καλεσμένους, εκεί όπου οι γονείς του πρίγκιπα, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β' και η βασίλισσα Ράνια, παντρεύτηκαν το 1993. Τη νύφη θα συνοδέψουν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου, ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα.

Όπως αναφέρει το Αrabnews μετά την γαμήλια τελετή, το ζευγάρι θα κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας, περίπου 10 χλμ, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής η οποία θα περιλαμβάνει οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

1.700 καλεσμένοι στην δεξίωση 

Εκεί θα παρευρεθεί στην επίσημη δεξίωση που θα παραθέσει ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β' και η Βασίλισσα Ράνια, με τη συμμετοχή 1.700 καλεσμένων. Μεταξύ αυτών θα είναι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας με τον σύζυγό της, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, καθώς και πριγκίπισσες Χισάκο και Τσουγκούκο της Ιαπωνίας.

Σήμερα το βράδυ ο βασιλιάς Αμπντάλα Β' θα παραθέσει δείπνο στο ανάκτορο Μαντάρεμπ Μπάνι Χάσεμ με 4.000 προσκεκλημένους και με το εθνικό πιάτο της χώρας, το Mανσάφ να έχει την τιμητική του.