Η Εύα Καϊλή αναμένεται να ζητήσει να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος σημειώνει ότι «στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του προς τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητά της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους αλλά χωρίς ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir η εισαγγελία έκρινε πως «η προληπτική τους κράτηση δεν δικαιολογείται πλέον», εγκρίνοντας την σχετική εισήγηση του ανακριτή που διεξάγει την έρευνα για το Qatargate και την υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους του ευρωκοινοβουλίου.