Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες και στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate είναι τόσο τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης όσο και τα ελληνικά, καθώς σήμερα στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου. Η ευρωβουλευτής αναμένεται να καταθέσει και στην πορεία θα κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη για ακόμα έναν μήνα ή αν θα αποφυλακιστεί προσωρινά φορώντας «βραχιολάκι».

Την ίδια ώρα, όμως, το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι βαρύ, καθώς έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και ταραχή οι αποκαλύψεις του Παντσέρι, οι οποίες θα επηρεάσουν και την Εύα Καϊλή, μια και αυτά που θα πει ίσως κρίνουν και τη δική της μοίρα.

Μετά την είδηση ότι ο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να μιλήσει για όλους και για όλα προκειμένου να έχει πιο ευνοϊκή μεταχείριση, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Mega, είπε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να το αποδείξει.

Έρχονται αποκαλύψεις από τον Παντσέρι

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, «ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ».

Συνεπώς, οι φόβοι ο Παντσέρι να εμπλέξει και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραμένουν και κανένας δεν αποκλείει τίποτα, ενώ το τεράστιο πολιτικό θέμα θα προκύψει εάν εμπλέξει και στελέχη της Κομισιόν, είτε της τωρινής είτε της προηγούμενης.