Η θέση της Εύας Καϊλή ενώπιον της βελγικής Δικαιοσύνης φαίνεται πως χειροτερεύει διαρκώς, παρά την απέλπιδα κίνηση που έκανε, προσλαμβάνοντας τον δικηγόρο Σβεν Μαρί, που θεωρείται από τους καλύτερους των Βρυξελλών.

Η τρίτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η κ. Καϊλή απορρίφθηκε από τις βελγικές Αρχές αργά χθες το βράδυ, ύστερα από μία μακρά ακροαματική διαδικασία, όμως αυτό δεν ήταν το μόνο δυσάρεστο νέο της χθεσινής ημέρας.

Όπως έγινε γνωστό, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατηγορείται από τον εισαγγελέα που διεξάγει τις έρευνες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κάτι που αναβαθμίζει το κατηγορητήριο με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα λεγόμενα από τον έτερο συνήγορό της, τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η κ. Καϊλή πιέζεται να ομολογήσει πράγματα που δεν έκανε και να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Απέδωσε δε αυτή την πίεση στην έλλειψη επιβαρυντικών στοιχείων για την πελάτισσά του, ενώ συνέδεσε την προσπάθεια των βελγικών Αρχών να αποσπάσουν μία ομολογία από την κ. Καϊλή, με τα όσα υφίσταται η ίδια μέσα στις φυλακές, εννοώντας προφανώς τις άθλιες συνθήκες κράτησης, όπως έχει καταγγείλει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ίδια συνεχίζει να αρνείται κάθε κατηγορία, μιλώντας για σκευωρία και αμφισβητώντας, μεταξύ άλλων, την αξιοπιστία του Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει σε βάρος της, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει με τη βελγική Δικαιοσύνη, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης.

«Είναι ικανός να κατηγορήσει μέχρι και τον πάπα της Ρώμης», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Παρά την παρουσία του νέου δικηγόρου της, Σβεν Μαρί, η προφυλάκιση συνεχίζεται, παρά την επίκληση του ρόλου της ως μητέρα και το επιχείρημα ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά στο παιδί της, που προτάχθηκαν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου με μεγάλη έμφαση.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στη νέα έφεση που αναμένεται να ασκήσει η κ. Καϊλή, όπως φάνηκε από τα όσα είπαν οι δικηγόροι της. Εάν κατατεθεί άμεσα, τότε θα συζητηθεί σε 15 μέρες.

Ο Σβεν Μαρί τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η κ. Καϊλή ούτε να φύγει από τη χώρα ούτε να αλλοιώσει στοιχεία, για τον απλό λόγο ότι η δικογραφία είναι γνωστή σε όλους».