Ο Έλον Μασκ είναι φαν του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και πιστεύει πως το Ίντερνετ θα είχε εφευρεθεί έως το 1900, εάν ο Γάλλος αυτοκράτορας δεν είχε ηττηθεί, δήλωσε ο πατέρας του μεγιστάνα, Έρολ Μασκ.

«Ο Έλον είναι μεγάλος θαυμαστής του Ναπολέοντα. Μου έλεγε συχνά πως αν ο Ναπολέων δεν είχε ηττηθεί από τους παρακμιακούς μονάρχες, θα είχαμε αποκτήσει το διαδίκτυο από το 1900. Εάν πρέπει να συγκρίνω τον Έλον με οποιονδήποτε, αυτός θα ήταν ο Ναπολέων, ο οποίος του άφησε ανεξίτηλη εντύπωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ανεξίτηλο» αποτύπωμα στη ζωή του

Σύμφωνα με τον πατέρα του επικεφαλής της Tesla, ο Γάλλος στρατηγός είχε αφήσει «ανεξίτηλο» αποτύπωμα στη ζωή του γιου του. Φυλάει ένα αντίγραφο της τελευταίας διαθήκης του Ναπολέοντα και τον θαυμάζει γιατί στεκόταν, πάντα, δίπλα στους άλλους.

«Μου έλεγε: "Μπαμπά, δες πώς σκεφτόταν τους άλλους συνέχεια. Πάντα τους σκεφτόταν". Και αυτός είναι ο Έλον», είπε και χαρακτήρισε τον γιο του «δύναμη καλού. Όπως ο Ναπολέων, θέλει να βελτιώσει τα πράγματα σε Tesla, Neuralink, SpaceX, και τώρα το Twitter, όπου εκθέτει τους ψεύτες και τους κακούς ανθρώπους που κάνουν πολύ κακά πράγματα».

«Ο Έλον δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο κόσμος κάνει σκόπιμα κακό»

Σημείωσε πως ο γιος του είναι «ιδεαλιστής» και πάντα έβλεπε τον κόσμο υπέροχο και αδυνατεί να αντιληφθεί όσους δεν έχουν την ίδια αίσθηση. «Ο Έλον πιστεύει στη δικαιοσύνη για όλους. Δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο κόσμος κάνει σκόπιμα κακό».

Και ο ίδιος ο μεγιστάνας έχει αφήσει υπόνοιες ότι είναι φαν του Ναπολέοντα. «Η επιτυχία του οφειλόταν, εν μέρει, στο ότι ήταν πολύ διασκεδαστικός στα πάρτι, μιλούσε και έγραφε εξαιρετικά καλά», αναφέρει σε ένα tweet στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από Sun