Κι άλλο πρόστιμο ύψους 19 εκατ. δολαρίων έφαγε η Apple στην Βραζιλία για την απουσία φορτιστών από τις συσκευές iPhone. Το αρμόδιο υπουργείο της χώρας έχει ήδη δώσει σχετικές εντολές εδώ και καιρό.

Τα πράγματα για την Apple στη Βραζιλία δεν πηγαίνουν όπως θα φανταζόταν η αμερικανική εταιρεία, αφού ήρθε η σειρά για ένα δεύτερο πρόστιμο ύψους 19 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω απουσίας φορτιστών από τις συσκευές iPhone.

Το υπουργείο δικαιοσύνης της χώρας έδωσε εντολή στην Apple να σταματάει να πουλάει τα κινητά της αν δεν περιλαμβάνουν φορτιστή τον Σεπτέμβριο και επέβαλε και πρόστιμο 2.34 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πλέον, η εταιρεία του Κουπερτίνο δέχεται δεύτερο πρόστιμο για τον ίδιο λόγο από το αρμόδιο δικαστήριο του Σάο Πάολο, μετά από καταγγελία της οργάνωσης καταναλωτών της Βραζιλίας.

Ο λόγος της καταγγελίας είναι πως για να δουλέψει το κινητό που πουλάει η Apple απαιτείται από τον καταναλωτή και η έξτρα αγορά ενός περιφερειακού.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Apple υποχρεούται να προσφέρει από έναν φορτιστή σε όσους Βραζιλιάνους καταναλωτές αγόρασαν iPhone 12 και iPhone 13 τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και να παρέχει ένα αντίστοιχο περιφερειακό σε όλα τα iPhone που θα πουλάει από εδώ και στο εξής στη χώρα. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι τελική και η Apple αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Μένει να δούμε πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία και αν θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για την Apple σε πολλές ακόμη αγορές.