Μόλις τρεις μήνες κυκλοφορεί το iPhone 15 στην ελληνική αγορά και μοιάζει να είναι αρκετά νωρίς για να συζητάμε για το iPhone 16. Είναι όμως ποτέ πραγματικά νωρίς για το επόμενο μοντέλο της ναυαρχίδας της Apple; Προφανώς και όχι και στο πλαίσιο αυτό οι μηχανικοί της Apple φαίνεται πως δουλεύουν πυρετωδώς πλέον στα μοντέλα της επόμενης χρονιάς, τα iPhone 16.

Το επόμενο μοντέλο είναι στα σκαριά και οι πρώτες φωτογραφίες διέρρευσαν ήδη. Το MacRumors κατάφερε να διεισδύσει στα άδυτα της Apple και δημοσίευσε πληροφορίες του επόμενου iPhone, ή του DeLorean όπως το αποκαλούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Το iPhone 15 είχε διαφορές που βασίζονταν περισσότερο στο σχέδιο και το θολωτό γυαλί στην πίσω πλευρά. Οι πληροφορίες θέλουν όμως το επόμενο μοντέλο να διαφοροποιείται στα κουμπιά αλλά και στη διάταξη της κάμερας.

Η μπροστινή όψη του νέου κινητού δεν έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του καθώς παραμένει το Dynamic Island. Το βασικό μοντέλο αναμένεται να διαθέτει οθόνη παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα μοντέλα και αντίστοιχα παραμένει η θύρα USB-C στο κάτω μέρος της συσκευής.

Τρεις εκδοχές για το iPhone 16

Όπως αναφέρει το MacRumors η Αpple δοκιμάζει τρεις διαφορετικές εκδοχές για τα iPhone 16 και το αντίστοιχο Plus.

Το iPhone που αποδίδεται σε κίτρινο χρώμα διαθέτει την παλαιότερη γνωστή σχεδίαση κουμπιών με Action Button, κουμπί ενιαίας έντασης ήχου και camera bump τύπου iPhone X. Το iPhone σε ροζ χρώμα έχει Action Button και ξεχωριστά μηχανικά κουμπιά έντασης, ενώ το iPhone Midnight έχει το μεγαλύτερο Action Button και το νέο Capture Button.

Η μεγάλη διαφορά, που εντοπίζεται και στις τρεις εκδοχές, είναι η διάταξη που έχουν οι φακοί της κάμερας. Για πρώτη φορά θα είναι ο ένας πάνω από τον άλλο και όχι σε διαγώνια διάταξη, όπως στο iPhone 15.

Τα παλαιότερα γνωστά πρωτότυπα του νέου iPhone περιλάμβαναν ένα ενιαίο κουμπί έντασης που αναπτύχθηκε ως μέρος του ακυρωμένου τώρα project Bongo που αρχικά προοριζόταν για κυκλοφορία με το προηγούμενο μοντέλο. Το ενοποιημένο κουμπί θα παρείχε στους χρήστες απτική ανάδραση, αλλά καταργήθηκε νωρίτερα φέτος μετά από ανεπίλυτα τεχνικά ζητήματα. Μετά την ακύρωση του έργου Bongo, η Apple επέστρεψε στα μηχανικά κουμπιά για το επόμενο iPhone.