Αντικυβερνητικοί χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν το σύστημα της κρατικής τηλεόρασης και μετέδωσαν μήνυμα καλώντας το λαό να ξεσηκωθεί.

Το ρεπορτάζ για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν διεκόπη και εμφανίστηκε ξαφνικά στις οθόνες μια μάσκα και φωτογραφία του Χαμενεϊ στις φλόγες και στο στόχαστρο όπλου.

«Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία-Ξεσηκωθείτε και ενωθείτε μαζί μας» ήταν το μήνυμα που υπογράφει μια οργάνωση με την ονομασία Δικαιοσύνη του Αλί. Τα χέρια σας στάζουν αίμα, ανέφερε το μήνυμα των 11 δευτερολέπτων μαζί με τις φωτογραφίες τεσσάρων κοριτσιών και γυναικών που έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.

Καθημερινά αναφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φόνοι γυναικών και ανδρών. Όπως αυτός ο οδηγός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Σαναντάζ. Γυναίκες κλαίνε και φωνάζουν απελπισμένες όταν καταλαβαίνουν ότι η κοπέλα που βρίσκεται πεσμένη στο δρόμο είναι νεκρή. Και αυτή χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι, στην περιοχή Μασχάντ στo ανατολικό Ιράν, λένε εκείνοι που ανάρτησαν το βίντεο στο διαδίκτιο.

Επιθέσεις αναφέρονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς στις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων τουλάχιστον 185 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 19 είναι ανήλικοι. Ανάμεσα τους δυο κορίτσια 16 και 17 ετών, για τα οποία η αστυνομία υποστηρίζει ότι έπεσαν από ταράτσες πολυκατοικιών και σκοτώθηκαν. Οι οικογένειές τους λένε ότι δέχονται πιέσεις για να αποδεχθούν τις εξηγήσεις των αρχών.