Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 29ου Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Στρατών, κύριο θέμα του οποίου ήταν η αντιμετώπιση της προκλήσεως των συγκρούσεων μεγάλης κλίμακος στην Ευρώπη (“Meeting the Challenge of Large-Scale Combat in Europe: Stronger Together”).

Το Συνέδριο διεξήχθη στο Γκάρμις – Παρτενκίρχεν της Γερμανίας, με μέριμνα της Διοικήσεως των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF) και από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

ui8i

Η προαναφερθείσα δράση αποτελεί μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που αφορούν στην συνεργασία για την άμυνα στην Ευρώπη, και σε αυτήν συμμετείχαν ο Διοικητής της Διοικήσεως Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), ο οποίος ήτο και ο «Αμφιτρύων» της εκδηλώσεως, Αρχηγοί Χερσαίων Δυνάμεων κρατών της Ευρώπης, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ Στρατηγό James C. McConville, τη Γαλλία Στρατηγό Pierre Schill, τη Γερμανία Αντιστράτηγο Alfons Mais και την Ιταλία Αντιστράτηγο Pietro Serino, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα και στη διάρκειά τους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.