Με την ευχή όπως συνεχιστεί η εξαιρετική του συνεργασία με τον απερχόμενο Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ και από τη νέα του θέση ως υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας του αρμόδιου για θέματα Ενέργειας, τον αποχαιρέτισε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγη ώρα μετά και την αποχαιρετιστήρια συνάντησή τους στο υπουργικό γραφείο στο Στρατόπεδο «Παπάγου».

«Με μία φωτογραφία από την πρώτη συνεργασία μας στην ηλιόλουστη Αλεξανδρούπολη το 2019 αποχαιρέτησα σήμερα, έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδος, τον απερχόμενο Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρυ Πάϊατ. Εύχομαι να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία μας και από τη νέα θέση του στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ», σημείωσε ο υπουργός.

Με μια φωτογραφία από την πρώτη συνεργασία μας στην ηλιόλουστη Αλεξανδρούπολη το 2019 αποχαιρέτησα σήμερα, έναν...

Δημοσιεύτηκε από Nikos I. Panagiotopoulos στις Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022

Προηγουμένως, σήμερα το μεσημέρι, ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον απερχόμενο Πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, παρουσία του ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά, καθώς και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο ΥΕΘΑ ανέδειξε την μείζονα και κομβική συνεισφορά του Πρέσβη, η οποία οδήγησε σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο την στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδος και ΗΠΑ, τονίζοντας επίσης, συμφώνως με το ΥΠΕΘΑ, ότι «η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και τα δύο Πρωτόκολλα Τροποποίησής της, θωρακίζουν και τις δύο χώρες και αντανακλούν την κοινή θέληση τους να περιφρουρούν και να προστατεύουν αμοιβαίως την ασφάλεια τους, να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και απειλές, και να οικοδομήσουν περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».

Τέλος μετά τη συνάντηση, ο Ν.Παναγιωτόπουλος παρέθεσε αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του αποχωρούντος Πρέσβη παρουσία και των Αρχηγών.

F7
F2
F5
F1