Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έφτασε στη Ρουμανία η επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, με σκοπό να επισκεφθεί τις Αρχές που έχουν προετοιμαστεί για την υποδοχή των προσφύγων από την Ουκρανία στο Σιρέτ.

Όπως γίνεται γνωστό, οι προσφυγικές ροές συνεχίζεται, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν. Οι ουρές έχουν ξεπεράσει τα 10 χιλιόμετρα, με τις αρχές της Ρουμανίας να έχουν δεσμεύσει ήδη 16 βαν για να μεταφέρουν όλους τους πρόσφυγες σε ασφαλή σημεία ή στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου προκειμένου να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες κοντά στα γειτονικά τους πρόσωπα.

Με τις έως τώρα μετρήσεις υπολογίζεται ότι 500 με 600 άτομα την ώρα μεταφέρονται, με δύο camp να έχουν στηθεί σε γήπεδο του Σιρέτ και την αξιοποίηση ξενοδοχείων να προσπαθούν να απαλύνουν την κατάσταση. Οι πρόσφυγες λαμβάνουν με το που μπαίνουν στη χώρα φαγητό, νερό, αλλά και κουβέρτες.

Σήμερα, πέμπτη ημέρα από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι δύο πλευρές θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, με το Κίεβο ωστόσο να κρατά χαμηλά τον πήχη για θετική έκβαση.