Άγρια πάρτι σεξ με γυναίκες αφέντρες που μαστιγώνουν, ακραία παιχνίδια με μαστίγια, εσώρουχα για έξαλλες και μη συμβατικές καταστάσεις, χρηματοδοτούνται από τους Βρετανούς φορολογούμενους, εν αγνοία τους, βεβαίως.

Ένα μικρό σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με την αποκάλυψη ότι το Arts Council England έχει παράσχει γενναία χρηματοδότηση ύψους 36.235 λιρών δημόσιου χρήματος, σε μια ομάδα που διοργανώνει βραδιές φετίχ. Η «κοινότητα των φετιχιστών» του Klub Verboten (σ.σ. Απαγορευμένο Κλαμπ) έλαβε τα μετρητά τον Απρίλιο μέσω της μητρικής εταιρείας Unbennant. Στην ιστοσελίδα της η κοινότητα πωλεί ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους ότι θα χρειαστεί σε ένα από τα οργιώδη πάρτι που διοργανώνει το κλειστό κλαμπ που δημιουργήθηκε το 2016: εσώρουχα από δέρμα και βινύλ, αξεσουάρ του σεξ από μαστίγια μέχρι σφιγκτήρες θηλών και εργαλεία-παιχνίδια για ακραίες σαδομαζοχιστικές καταστάσεις, ενώ τα πάρτι διοργανώνονται κάθε μήνα και είναι αυστηρά για τα μέλη του.

Αποκαλυπτικό υλικό 

Αποκαλυπτικό είναι το υλικό στην ιστοσελίδα του σε αντίθεση με το κείμενο που υπονοεί τη δράση του: «Τα τελευταία χρόνια, αμφισβητούμε τις ιδέες για το τι μπορεί να είναι ή θα πρέπει να είναι η κουλτούρα της νυχτερινής ζωής. Είμαστε μια μικρή ανεξάρτητη ομάδα δημιουργών… ατμόσφαιρας, με μοναδικό σκοπό την παροχή ενός περιβάλλοντος έκφρασης που δεν μπορεί να ανθίσει στον κανονικό κόσμο. Τα ενδιαφέροντά μας είναι πέρα από τα συνηθισμένα, πέρα από τα ευτυχισμένα γεύματα και την κλασική νυχτερινή ζωή. Έχουμε μια διαφορετική γεύση κι αν διαβάζεις αυτό, το ίδιο κι εσύ. Πραγματοποιούμε εκδηλώσεις γιατί οι εμπειρίες είναι προσωρινές και προσωπικές δεν μπορούν να μεταδοθούν. Τις ζεις. Είναι μια ενέργεια πέρα από τον υλισμό. Ο ρόλος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο περιβάλλον που να προκαλεί τους ανθρώπους να προχωρήσουν πέρα από τα συμβατικά τετριμμένα και να βρουν νέα επίπεδα άνεσης. Η ανάμνηση κάθε γεγονότος ζει στο μυαλό κάθε ατόμου. Καθένας κρατά κάτι διαφορετικό. Όπως κάθε ιστορία που γεννιέται στην καταπίεση, αρχίσαμε στα υπόγεια. Στα δροσερά βάθη δημιουργούμε ασφαλείς χώρους που επιτρέπουν στους ανθρώπους να εξερευνήσουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης και να ξεφύγουν από τον πάνω κόσμο».

Ερωτώμενο σχετικά, το Arts Council England δήλωσε ότι τα μετρητά προέρχονταν από το Ταμείο Ανάκτησης Πολιτισμού Covid. Περιέγραψε τη μαμά εταιρεία Unbennant ως «δημιουργική εταιρεία παραγωγής που συμβάλλει πολύ στη νυχτερινή οικονομία και θα χρησιμοποιήσει την επιχορήγησή της για να δημιουργήσει και να προστατεύσει μια σειρά από θέσεις εργασίας μέσω εκδηλώσεων Covid-safe». «Αναγνωρίζουμε ότι ορισμένα πράγματα δεν θα είναι για όλους, αλλά θέλουμε να υποστηρίξουμε διαφορετικούς τύπους οργανισμών που ικανοποιούν όλα τα γούστα και τα ενδιαφέροντα» πρόσθεσε. Από πλευράς του το Klub Verboten γιόρτασε τη χρηματοδότηση γράφοντας στην ιστοσελίδα του: «Αυτό μας έσωσε από την αποτυχία. Πολλές μεγάλες αγκαλιές σε όλους!».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time