Όταν πρόκειται να επιπλώσετε το σαλόνι σας, η επιλογή του σωστού καναπέ είναι ζωτικής σημασίας. Δεν είναι απλώς ένα έπιπλο – δίνει τον τόνο σε ολόκληρο τον χώρο και παίζει σημαντικό ρόλο στην άνεση και το στυλ σας.

Οι καναπέδες εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς. Αποτελούν ένα καταφύγιο για τις τεμπέλικες Κυριακές σας και σύντροφο σας για τους μαραθώνιους του Netflix. Είναι επίσης το επίκεντρο της προσοχής ενός δωματίου και ένα σημείο για την επίδειξη γραφικών μαξιλαριών και διακοσμητικών ριχταριών.

Η επιλογή ενός καναπέ έχει να κάνει με την εξεύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ του τρόπου ζωής και της αισθητικής σας.

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, η εύρεση του τέλειου καναπέ μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη: οι διαστάσεις του δωματίου, οι διαστάσεις του καναπέ, ακόμη και η ροή της καθημερινής σας ρουτίνας. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν με έναν καναπέ που είναι πολύ μεγάλος, μικρός, κοντός ή ψηλός για τις ανάγκες τους.

Ποιοτικό πλαίσιο

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε έναν ποιοτικό, ανθεκτικό σκελετό. Ένας καναπές είναι ένα από τα μεγαλύτερα έπιπλα που θα θέλετε να χρησιμοποιείτε για χρόνια και ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό πλαίσιο. Ένας καναπές κατασκευασμένος από μασίφ ξύλο ή μέταλλο θα αντέξει σίγουρα περισσότερο σε σύγκριση με έναν κατασκευασμένο από μαλακό ξύλο ή MDF.

Εξετάστε τι υπάρχει μέσα σε αυτόν

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για να αγοράσετε έναν καναπέ είναι – μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Το τι υπάρχει μέσα στον καναπέ σας είναι εξίσου σημαντικό. Εννοούμε τα μαξιλάρια καθίσματος του καναπέ σας. Όταν επιλέγετε καναπέ, κοιτάξτε τη γέμιση. Είναι φτερό, αφρός, ίνα ή άλλο υλικό; Γιατί αυτό θα καθορίσει τα επίπεδα άνεσης και τη μακροζωία των καθισμάτων.

Εκτός από αυτό, το είδος του υλικού που θα επιλέξετε θα καθορίσει επίσης τι είδους συντήρηση θα χρειαστεί ο καναπές σας. Θα είναι εύκολο να καθαριστεί και να στεγνώσει; Πόσο συχνά θα χρειαστεί να το καθαρίζετε σε βάθος; Σκεφτείτε όλους αυτούς τους παράγοντες πριν αγοράσετε έναν καναπέ.

Η ταπετσαρία

Κανένας οδηγός αγοράς καναπέ δεν είναι πλήρης χωρίς συμβουλές για το πώς να επιλέξετε την ταπετσαρία. Η ταπετσαρία που επιλέγετε για τον καναπέ σας δεν θα επηρεάσει μόνο την εμφάνιση και την αίσθηση του καναπέ σας, αλλά και τη μακροζωία του. Επιπλέον, μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει την ατμόσφαιρα του σαλονιού σας.

Αν επιλέξτε βαμβακερό ή λινό και θα πρέπει να βρείτε έναν καλό τρόπο για να το πλύνετε. Αν επιλέξετε δέρμα ή δερματίνη θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να διατηρήσετε την επιφάνεια του.

Εάν έχετε παιδιά και κατοικίδια στο σπίτι, είναι καλύτερα να επιλέξετε σκούρες αποχρώσεις και υλικό που είναι εύκολο να σκουπιστεί και να πλυθεί. Αν μένετε σε μέρος που έχει πολλή σκόνη, καλύτερα να αποφύγετε υλικά που έχουν υφή και μαζεύουν εύκολα τη σκόνη.

Το μέγεθος

Το μέγεθος του καναπέ σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Πολύ μεγάλος καναπές σε μικρό σαλόνι και μάλλον θα έχετε προβλήματα χώρου. Σε έναν πολύ μικρό καναπέ δεν θα μπορείτε να φιλοξενήσετε αρκετά άτομα.

Εάν έχετε ένα μικρό σπίτι και ένα μικρό σαλόνι, θα μπορούσατε να επιλέξετε έναν καναπέ-κρεβάτι, ώστε να μπορεί να διπλασιαστεί όταν παραστεί ανάγκη. Εάν έχετε ένα μεγάλο σαλόνι, ένας καναπές γωνία ή ένα σετ σαλονιού θα βελτιώσει αμέσως την εμφάνιση του δωματίου σας.

Θα βρείτε σχέδια καναπέδων όλων των ειδών – σύγχρονα, μοντέρνα, mid-century, αντίκες και άλλα. Ο σχεδιασμός του καναπέ σας είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αλλά περιμένετε… υπάρχουν και άλλα πράγματα. Σκεφτείτε το γενικό θέμα διακόσμησης του σπιτιού σας και του σαλονιού σας όταν επιλέγετε έναν καναπέ.

Εάν το σαλόνι σας έχει μια σύγχρονη ατμόσφαιρα, επιλέξτε έναν μοντέρνο σχεδιασμό καναπέ. Αν στο σαλόνι σας κυριαρχούν έπιπλα αντίκες, προτιμήστε να επιλέξετε κάτι που θα συνδυάζεται καλά με τα κομμάτια των παλαιών σας επίπλων, καθώς είναι πολύ πολύτιμα για να τα πετάξετε.

Oποιο στυλ καναπέ και αν ψάχνετε πάντως θα το βρείτε  στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και τους χώρους σας, σε εξαιρετική τιμή, μέσα από την απεριόριστη ποικιλία του και θα το παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα του, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Και μην ξεχνάτε πως αν ακόμα δεν ξέρετε τι δώρο θέλετε να πάρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα το SHOPFLIX έχει την πιο εύκολη λύση: Δωροκάρτα SHOPFLIX!