Άδεια πήρες, δωμάτιο έκλεισες, βαλίτσες φτιάχνεις, αλυσίδες για το αυτοκίνητο έχεις;

Αν έχεις σχεδιάσει το γιορτινό σου ταξίδι, ενόψει Χριστουγέννων και θέλεις να περάσεις τις διακοπές σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα  σε κάποιο υπέροχο χειμερινό προορισμό απολαμβάνοντας τις μέρες φρόντισε να έχεις και τα απαραίτητα για το αυτοκίνητό σου όπως χιονοαλυσίδες.

Γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορείς να προβλέψεις τον καιρό. Και αν αποφασίσεις με την παρέα σου να πάτε σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο καλό θα ήταν να έχεις στο πορτμπαγκάζ αλυσίδες.

Αλλωστε από την περσινή κακοκαιρία η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών προβλέπει ότι  οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες (ή οποιοδήποτε άλλο αντιολισθητικό μέσο) μόνο όταν εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας).

Συνεπώς, οι αλυσίδες ή τα άλλα αντιολοσθητικά μέσα θα πρέπει να μπαίνουν στο πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων μόνο όταν οι αρμόδιες αρχές δώσουν σχετικό σήμα.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 26 και 27 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν. 2696/1999), δηλαδή με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.

Για αυτό είναι σημαντικό να μεριμνήσεις από πριν και να επενδύσεις σε αλυσίδες χιονού, που θα σε βοηθήσουν να ανέβεις και να κατέβεις τις παγωμένες πλαγιές με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Φτιαγμένες με κράμα ανοξείδωτου χάλυβα με μαγγάνιο και με ειδικό πλαϊνό κάλυμμα για την προστασία των ελαστικών, οι αλυσίδες χιονιού εφαρμόζουν άψογα και προτείνονται για χρήση σε οδόστρωμα με πάγο, χιόνι ή λάσπη.

Είναι φτιαγμένες από ανθεκτικό υλικό σε πίεση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να τις τοποθετήσεις, πέρασε την δέστρα ανάμεσα από τις ακτίνες της ζάντας κρατώντας την αντιολισθητική βάση με τα πλαστικά δόντια που εξέχουν σε επαφή με το λάστιχο. Για να δέσεις την ζώνη χρειάζεται μόνο 1cm κενό γύρω από την εσωτερική διάμετρο του τροχού.

Κρατώντας το κούμπωμα ανοιχτό, πέρνα την άκρη του ιμάντα στη εγκοπή του κυλίνδρου που βρίσκεται στο κούμπωμα. Κράτησε σταθερή την αλυσίδα και ανοιγόκλεισε το κούμπωμα συνεχόμενα μέχρι να σφίξει πάνω στο λάστιχο.

Βεβαιώσου ότι οι αλυσίδες παραμένουν σταθερές και είναι σφιχτά δεμένες για αποφυγή απροόπτων.

Ολες τις αλυσίδες χιονιού θα τις βρεις σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr  ενώ θα τις παραλάβεις εύκολα, στην πόρτα σου στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας.

Με κάθε αγορά σου από τα SHOPFLIX κερδίζεις κουπόνι 5€ για την επόμενη αγορά σου από την πλατφόρμα.

Εν τω μεταξύ μην αργείς να κάνεις τα δώρα για τους αγαπημένους σου ενώ εάν ακόμα δεν έχεις καταλήξει, τότε σου έχουμε την πιο εύκολη λύση: Δωροκάρτα SHOPFLIX!

Εσύ επιλέγεις το ποσό που θέλεις να διαθέσεις και εκείνοι ό,τι πραγματικά χρειάζονται ανάμεσα σε πάνω από 5 εκατομμύρια επιλογές.