Διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη από ένα κινητό τηλέφωνο αλλά μικρότερη από ένα φορητό υπολογιστή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς σκοπούς. Φυσικά και μιλάμε για το tablet την απόλυτη συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς σκοπούς.

Από τον έλεγχο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την περιήγηση στα αποτελέσματα αναζήτησης έως την ακρόαση τραγουδιών και την παρακολούθηση ταινιών, τα tablet παρέχουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία όσον αφορά όλα όσα θα μπορούσατε να κάνετε σε ένα smartphone. Και, όσον αφορά το βάρος και το μέγεθος, είναι πολύ ελαφρύτερο από τους φορητούς υπολογιστές όταν ταξιδεύετε πολύ και χρειάζεστε μια συσκευή για εργασία ή ψυχαγωγία.

Και η επιλογή του σωστού μοντέλου tablet μπορεί να είναι μην είναι υπόθεση δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές καλές επιλογές στην αγορά. Ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσετε ένα tablet.

Μπορείτε να βρείτε το δικό σας ή να το κάνετε δώρο στους αγαπημένους σας, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr

Ακόμα όμως και αν δεν μπορείτε να καταλήξετε σε ένα δώρο, σας έχουμε την πιο εύκολη λύση: Δωροκάρτα SHOPFLIX! Εσείς επιλέγετε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε και εκείνοι ό,τι πραγματικά χρειάζονται ανάμεσα σε πάνω από 5 εκατομμύρια επιλογές.

Πριν λοιπόν αγοράσετε ένα tablet θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα.

Λειτουργικό σύστημα

Το λειτουργικό σύστημα που θα επιλέξετε θα καθορίσει τελικά τη μάρκα που θα αγοράσετε και το αντίστροφο. Έτσι, αν είστε οπαδός κάποιας συγκεκριμένης μάρκας ή έχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα φροντίστε να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα προσεκτικά.

1) Λειτουργικό σύστημα iPad της Apple

Αν έχετε ήδη στην κατοχή σας ένα MacBook, θα σας συνιστούσαμε να επιλέξετε ένα Apple iPad, επειδή θα μπορείτε να απολαύσετε τη σύμπραξη αυτών των δύο συσκευών. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Apple iPad ως δεύτερη οθόνη ή ακόμη και να το μετατρέψετε σε υποκατάστατο του MacBook σας προσθέτοντας πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, τα iPad της Apple είναι γνωστά για το ομαλό περιβάλλον εργασίας χρήστη, τις αμέτρητες χρήσιμες εφαρμογές και την ομαλή εμπειρία multitasking. Για τους λάτρεις της ζωγραφικής και του σχεδίου, ή ακόμη και για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τέχνη NFT, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε ένα Apple iPad.

2) Λειτουργικό σύστημα Android

Το καλύτερο υποκατάστατο του λειτουργικού συστήματος του iPad είναι το λειτουργικό σύστημα Android. Όπως και ο ανταγωνιστής του, έτσι και τα tablet με Android OS διαθέτουν όλες τις εφαρμογές μέσω του Google Play Store. Επιπλέον, είναι συγκριτικά προσιτά σε σχέση με τα iPad της Apple, οπότε αν αναζητάτε ένα οικονομικό tablet για μέτρια χρήση, ένα tablet με λειτουργικό σύστημα Android OS είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Αυτά τα tablet είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για παιδιά που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα για λόγους ψυχαγωγίας ή μελέτης.

3) Λειτουργικό σύστημα Windows

Το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να επιλέξετε αν ψάχνετε για ένα υποκατάστατο του υπολογιστή σας με Windows. Είναι ισχυρά και κατασκευασμένα για να τρέχουν ακόμη και εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού, οπότε αν πρέπει να προγραμματίζετε με συνέπεια εν κινήσει, αυτό το λειτουργικό σύστημα είναι το καλύτερο που μπορείτε να επιλέξετε. Είναι σχεδόν μια κομψή και ελαφρύτερη έκδοση οποιουδήποτε φορητού υπολογιστή με Windows μπορείτε να σκεφτείτε ότι υπάρχει στην αγορά.

Το μέγεθος και το βάρος

Τα tablet είναι μια προτιμότερη επιλογή για πολλούς ανθρώπους ακριβώς επειδή προσφέρουν μια μεγαλύτερη και πιο καθηλωτική εμπειρία σε σύγκριση με ένα κινητό τηλέφωνο, χωρίς να συμβιβάζονται υπερβολικά με το μέγεθος και το βάρος.

Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα tablet μεταξύ 9 και 12 ιντσών, καθώς δεν είναι ούτε πολύ βαρύ ούτε πολύ μεγάλο, ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα μαζί σας εν κινήσει.

Το μέγεθος του tablet θα εξαρτηθεί επίσης από τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε. Εάν για παράδειγμα θέλετε να το χρησιμοποιείται ως φορητό υπολογιστή συνδέοντας σε αυτό ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο, μπορείτε να επιλέξετε tablet με μέγεθος οθόνης 12 ιντσών και άνω.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Μια καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα σας εξασφαλίσει ότι δεν θα χρειάζεται να φορτίζετε συνεχώς το ολοκαίνουργιο tablet σας. Ανεξάρτητα από τον σκοπό για τον οποίο αγοράζετε ένα tablet, θα σας συνιστούσαμε πάντα να επιλέγετε ένα tablet που μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία της συχνής φόρτισης.

Υπάρχουν δύο πρότυπα για τη μέτρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ενός tablet. Το πρώτο είναι πόσο διαρκεί το tablet σε συνεχή περιήγηση στο διαδίκτυο, ενώ το δεύτερο αφορά την παρακολούθηση βίντεο. Το τελευταίο τείνει να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

Επίσης, αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για έντονο gaming, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του tablet θα είναι μικρότερη από την αναμενόμενη. Μια τυπική παράμετρος καλής διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες αναπαραγωγής βίντεο.

Ο αποθηκευτικός χώρος

Ο αποθηκευτικός χώρος θα σας φανεί χρήσιμος, ειδικά αν είστε φανατικός παίκτης που λατρεύει να δοκιμάζει διάφορα παιχνίδια. Επίσης, εάν αν είστε τύπος με φωτογραφική μηχανή που λατρεύει να τραβάει φωτογραφίες.

Αν είστε παίκτης ή άνθρωπος της φωτογραφικής μηχανής, θα σας συνιστούσαμε οποιοδήποτε tablet με αποθηκευτικό χώρο 256 GB και άνω. Αν το χρησιμοποιείτε για ελαφριά εργασία ή παρακολουθείτε μόνο ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο, ένα tablet 128 GB κάνει τη δουλειά για το οποίο θα το αγοράσετε.

Ο επεξεργαστής

Σκεφτείτε τον επεξεργαστή (CPU) σαν τον πυρήνα του tablet σας. Αυτός είναι που ευθύνεται για όλες σχεδόν τις διεργασίες της συσκευής. Πλέον οι επεξεργαστές έχουν φτάσει να διαθέτουν έως και 8 πυρήνες. Περισσότεροι πυρήνες σημαίνει ταχύτερη εκτέλεση πολλών παράλληλων διεργασιών. Όσο πιο δυνατό είναι δηλαδή το tablet σας σε πυρήνες, τόσο περισσότερο θα αποφεύγετε τις καθυστερήσεις (γνωστές και ως lag) και έτσι δεν θα σας φαίνεται ότι κολλάει η συσκευή.

Η κάμερα

Τώρα, η κάμερα δεν είναι τόσο ουσιαστική παράμετρος όσο είναι κατά την αγορά ενός smartphone. Ωστόσο, αυτό δεν πάει να πει ότι ο τομέας αυτός πρέπει να παραμεληθεί τελείως. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το tablet σας για μια καλύτερη εμπειρία βιντεοκλήσεων, η ύπαρξη μπροστινής κάμερας 8 MP είναι σχεδόν υποχρεωτική. Επιπλέον, οι δυνατότητες εγγραφής 4K θα εξασφαλίσουν επίσης καλύτερη ποιότητα βίντεο.

To Xiaomi Pad 6 είναι ιδανικό για εργασία και σχεδιασμένο για ευκολία. Ενσωματώνει μεγάλη οθόνη 11 ιντσών WQHD+ με 309 ppi και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 144Hz 7 επιπέδων, ενώ υποστηρίζει λειτουργία ανάγνωσης με πιστοποίηση χαμηλού μπλε φωτός TÜV Rheinland.


               Tablet Xiami Pad 6 11" με WiFi 6GB / 128GB Gravity Grey