Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Nutrition and Cancer Journal έχει δείξει ότι η κατανάλωση γάλακτος αμυγδάλου μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην πρόληψη του προστάτη, καταστέλλοντας τα καρκινικά κύτταρα κατά 30%.

Το 2011, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Διατροφή και Καρκίνος» διαπίστωσε ότι το γάλα αμυγδάλου θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταστολή των κυττάρων του καρκίνου του προστάτη.

Η μελέτη συνέκρινε την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και του μαστού σε δείγματα που αφορούσαν το οργανικό γάλα αγελάδας, σόγιας και αμυγδάλου. Σε αντίθεση με το αγελαδινό γάλα, το οποίο «τόνωσε» την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη, το γάλα αμυγδάλου κατέστειλε την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του, κατά περισσότερο από 30 %. 

Φτιάξτε το δικός σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι.

Η συνταγή:

Μουλιάστε 1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε νερό για μια με δύο περίπου μέρες. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει.

Κατόπιν στραγγίστε τα αμύγδαλα και πετάξτε το νερό που τα μουλιάσατε.

Ξεπλύνετε καλά τα αμύγδαλα. Βάλτε τα αμύγδαλα στον κάδο του μπλέντερ σας και προσθέστε 2 φλιτζάνια πόσιμου νερού. Αλέστε τα σε πολύ δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν απόλυτα.

Τοποθετήστε τον πολτό αμυγδάλου που δημιουργήθηκε, μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα ή τουλπάνι που βρίσκεται μέσα σ΄ ένα μεγάλο μπολ. Την σφίγγετε στα χέρια σας και πιέζεται να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.

Προσθέστε αν θέλετε 1 -2 σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας, κάποια γλυκαντική ουσία όπως μέλι ή ακόμα και κανέλα.

Απολαύστε.

ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Τα 8 οφέλη του γάλακτος αμυγδάλου:

-Βοηθά στην διαχείριση του βάρους καθώς περιέχει λίγες θερμίδες.

-Διατηρεί την καρδιά σας υγιή.

-Διατηρεί τα οστά σας ισχυρά.

-Διατηρεί το δέρμα σας λαμπερό.

-Έχει θετικές επιπτώσεις στο σάκχαρό σας.

-Συμβάλλει στη μυϊκή δύναμη και την υγεία του σώματος.

-Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

-Δεν περιέχει λακτόζη.