Ένα πρωτεϊνικό μόριο φαίνεται πως αυξάνει τις πιθανότητες να σταματήσει την ανάπτυξη του συνδρόμου Πάρκισον στους ασθενείς, λένε οι επιστήμονες.

Γιατροί από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το τμήμα Φαρμακευτικής, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν πως με το πρωτεϊνικό μόριο DJ-1 μπορούν να «φρενάρουν» την κατάσταση των ασθενών.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως το συγκεκριμένο μόριο παίζει ρόλο στο να εμποδίσουν μολυσμένα μόρια να αναπτυχθούν και τα οποία δημιουργούν βλαβερές συστάδες πρωτεϊνών που δημιουργούν με τη σειρά τους αδύναμα σώματα στον εγκέφαλο των ασθενών.

Άνθρωποι που δεν παράγουν την DJ-1 είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αναπτύξουν τη νόσο Πάρκινσον από μικρή ηλικία, πιστεύουν οι επιστήμονες, που επισήμαναν πως οι έρευνες είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, με τον προφέσορα Ντέιβιν Ντέξτερ να λέει πως θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα πάνω σε ασθενείς ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για να καθυστερούν όσο γίνεται την ασθένεια.

Τονίζουν μάλιστα πως η ανάγκη να γυμνάζονται οι ασθενείς είναι πολύ σημαντική καθώς θα βοηθήσει να ανεβάσουν τα επίπεδα της πρωτεΐνης DJ-1.