Όσο μεγαλώνουμε και ειδικά μετά την ηλικία των 30, είναι καλό να αλλάζουμε την ρουτίνα περιποίησης για το δέρμα και να πηγαίνουμε το skincare ένα βήμα παραπέρα.

Σε αυτή τη δεκαετία θα παρατηρήσετε λογικά τις πρώτες λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια σας και θα δείτε γενικά μικρές αλλαγές στην επιδερμίδα σας. Πολλές αλλαγές είναι σημάδια της έκθεσης στον ήλιο που είχατε σε νεότερη ηλικία.

Όλες αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας στα 30 σας. Ευτυχώς, μερικές τροποποιήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη συνολική υγεία και εμφάνιση του δέρματός σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας για υγιές και λαμπερό δέρμα.


Βαθύς καθαρισμός


Όταν βγαίνατε βράδυ στην ηλικία των 20, μπορεί μετά τα μαντηλάκια για τον καθαρισμό να ήταν αρκετά για το ντεμακιγιάζ. Δυστυχώς, η ευκολία τους έχει βαρύ κόστος για το δέρμα σας. Τα μαντηλάκια μπορεί να τραβούν το δέρμα σας και να καταστρέφουν το φυσικό φραγμό του.

Η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης για τα 30 σας ξεκινά με ένα απαλό καθαριστικό που καθαρίζει τους πόρους χωρίς να ερεθίζει ή να ξεφλουδίζει την επιδερμίδα. Έτσι, το δέρμα σας παραμένει καθαρό, ενυδατωμένο και λαμπερό.


Αντιμετωπίστε τα σημάδια της κούρασης

Το δέρμα κάτω από τα μάτια μας είναι φυσικά πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπό μας. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αυξημένο άγχος που μπορεί να αντιμετωπίζετε θα εμφανιστεί στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας ως μαύροι κύκλοι και λεπτές γραμμές.

Στοχεύστε και τα δύο με μια κατάλληλη κρέμα ματιών. Μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν με νιασιναμίδη και πεπτίδια για τη βελτίωση της όψης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Επίσης η βιταμίνη C είναι ένα βασικό συστατικό που πρέπει να ενσωματώσετε στα 30 σας.


Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για όλο το πρόσωπο. Ολοκληρώνοντας την ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας, μην ξεχνάτε την κρέμα προσώπου για ημέρα και νύχτα, αντίστοιχα.