Περισσότερο κι από την ίδια τη φωτογραφία του Πολ Σεϊνιέ, που μπήκε στο περιοδικό «Life» ως υπόδειγμα καλλιτεχνίας, κάποιος πρέπει να ζηλεύει τον ίδιο το φωτογράφο, ο οποίος βρίσκεται, σε μια μεταφορά που ρέπει προς την κυριολεξία όσο οποιαδήποτε άλλη, στο κέντρο του κόσμου

Μάλιστα, πρόκειται για πρόσφατη... πετριά, αφού στη διάρκεια της πανδημίας, όταν κατασκήνωνε στις ερήμους της Καλιφόρνιας, ο Αμερικανός φωτογράφος γοητεύτηκε από την αστροφωτογραφία. Σε μία από αυτές τις εξορμήσεις του, τράβηξε στη Ρέιστρακ, στην Κοιλάδα του Θανάτου, μια μαγευτική φωτογραφία του γαλαξία.

Λόγω της απομονωμένης τοποθεσίας της, η Ρέιστρακ (Racetrack Playa) είναι ιδανική για φωτογράφο. Είναι πρόκληση το να φτάσει στην ξηρή λίμνη, η οποία βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου, αλλά ανταμείβεται, καθώς ο ουρανός είναι ελεύθερος από φωτορύπανση άρα το μέρος προσφέρεται για αστροφωτογραφία.

View this post on Instagram

A post shared by My Modern Met (@mymodernmet)


Ελπίζει η φωτογραφία του να ενθαρρύνει και άλλους να εξερευνήσουν το νυχτερινό ουρανό. «Όταν κοιτάζω τη φωτογραφία μου, που τράβηξα στη Ρέιστρακ, ελπίζω ο θεατής να εκφράσει περιέργεια για το σύμπαν και το πόσο θαυμάσια νιώθεις να είσαι ξάπλα κάτω από τα αστέρια και να αναρωτιέσαι για το πού βρισκόμαστε μέσα στο γαλαξία» είπε, μιλώντας στο My Modern Met, το οποίο φιλοξένησε το υπερθέαμα πρώτο.