Την μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου τίμησε η βασιλική οικογένεια, ανήμερα των γενεθλίων του εκλιπόντος δούκα του Εδιμβούργου.

Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δικοί του άνθρωποι απέτισαν φόρο τιμής στην μνήμη του πρίγκιπα. 

Η βασίλισσα, η οποία προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του, θα περάσει την ημέρα μόνη της στο παλάτι, αναφέρει ρεπορτάζ του Vanity Fair.

Μιλώντας στο BBC, ο πρίγκιπας Έντουαρντ, ο νεότερος γιος του Φίλιππου και της Ελισάβετ είπε: «Δεν του άρεσε όλη αυτή η φασαρία. Νομίζω δεν ανυπομονούσε καν για τα 100. Σε αντίθεση με εμάς. Οπότε γιορτάζουμε εκείνον και τη ζωή του. Νομίζω ότι μπορούμε να το μετατρέψουμε σε κάτι θετικό» και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η ημέρα θα είναι μια ημέρα χαράς για το έθνος.

Οι αναρτήσειςτων μελών της βασιλικής οικογένειας

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα περάσει μόνη της την ημέρα, αν και αναμένεται να την επισκεφτούν τα παιδιά της. Στο μεταξύ η πριγκίπισσα Anne και ο πρίγκιπας Edward μίλησαν σε συνεντεύξεις για τον πατέρα τους, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε μία ανάρτηση στο Instagram. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον πρίγκιπα Φίλιππο σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά και νεότερο, να περπατά στο αεροδρόμιο κρατώντας από το χέρι τον γιο του Κάρολο, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Μάλτα.


Μια εξίσου συγκινητική ανάρτηση έκανε και η πριγκίπισσα Ευγενία, εγγονή του Φίλιππου. Ανήρτησε μία φωτογραφία στην οποία η βασίλισσα και ο σύζυγός της περπατούν δίπλα δίπλα.


Το τριαντάφυλλο προς τιμήν του πρίγκιπα Φίλιππου

Πριν από περίπου μία εβδομάδα η βασίλισσα έλαβε δώρο ένα τριαντάφυλλο, το οποίο πλέον φέρει το όνομα του συζύγου της. Ο σπόρος του είχε φυτευτεί στους κήπους του κάστρου του Winsdor, εκεί όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος έκανε συχνά περιπάτους. Η βασίλισσα είχε δώσει το παρών στην τελετή φύτευσης και φέτος είπε πως το λουλούδι είναι υπέροχο. Το τριαντάφυλλο είναι ροζ με διάσπαρτες λευκές γραμμές.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντελεντον μοιράστηκαν στο Instagram ορισμένες φωτογραγίες από την ημέρα εκείνη.

Σε ανακοίνωσή του το παλάτι ανέφερε πως για κάθε πώληση του τριαντάφυλλου, ένα ποσό θα πηγαίνει στο Ταμείο Κληρονομιάς του Πρίγκιπα.