Όταν η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στην ιδεολογία, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...

Για τον πρώην αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Τάκη Γεωργακόπουλο, δεν είναι η διαλυτική κρίση, η οποία πλήττει τον παραδοσιακό συνδικαλισμό και τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά σχήματά του η αιτία για την οποία έχει αποδυναμωθεί πλήρως και ο συνδικαλισμός στις τάξεις των γιατρών του ΕΣΥ της χώρας μας. Η αιτία, για τον Τάκη Γεωργακόπουλο, είναι τα... απογευματινά ιατρεία.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και γιατρός του ΕΣΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το ΕΣΥ, άρχισε να καταρρέει λειτουργικά, από την στιγμή που γιατροί του και ”φακελάκι” έπαιρναν ή επεδίωκαν, αλλά και τα απογευματινά ιατρεία ”αγκάλιασαν”, σε μιά προσπάθεια να αυξήσουν το εισόδημά τους, αντί να διεκδικούν συνολικά, για όλους, αύξηση των αποδοχών των Νοσοκομειακών γιατρών.

Αυτή η επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά, οδήγησε την πλειοψηφία των γιατρών σε παραίτηση από συνδικαλιστικές διεκδικήσεις αλλά και από πολιτικές διαδικασίες εντός Νοσοκομείου.

Κι έμειναν οι γιατροί που επέμεναν πολιτικά, όντας πλέον μειοψηφία, να διεκδικούν, με ισχνό τρόπο και χωρίς δυναμικές κινητοποιήσεις, τα αυτονόητα, δηλαδή την αύξηση κάθε φορά των αποδοχών σε επίπεδα αξιοπρεπή αλλά και την διασφάλιση συνθηκών εργασίας που δεν θα έθετε σε κίνδυνο την άσκηση της ιατρικής και την περίθαλψη των ασθενών»...