Σε έναν λίαν αμφιλεγόμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνου Παπανικολάου, για τον οποίον, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με κατάθεση αγωγής, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, στηρίζεται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, προκειμένου να επιτεθεί με οξύτητα φραστικά εναντίον του υπουργού Υγείας.

Σε γραπτή δήλωσή της η Δώρα Αυγέρη αναφέρεται στη συζήτηση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο Υγείας και αναφέρει τα εξής κατά του υπουργού Υγείας:

«Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον υπουργό που θυσιάζει τα πάντα στον βωμό του κέρδους των λίγων και μετατρέπει τους ασθενείς σε "πειραματόζωα", απαξιώνοντας ταυτόχρονα το ιατρικό προσωπικό με απίστευτο κυνισμό. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), όταν του ετέθη το ζήτημα της πολύωρης και εξαντλητικής απασχόλησης των αναισθησιολόγων -με ό,τι αυτό συνεπάγεται-, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να απάντησε: "Ναι, υπάρχει ρίσκο, όλα στη ζωή είναι ρίσκο". Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη σχετική καταγγελία, σπεύδει να τη διαψεύσει και απειλεί τους γιατρούς με μηνύσεις».

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Παπανικολάου ισχυρίσθηκε χθες το βράδυ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε στο προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο μερών, ότι «ναι, υπάρχει ρίσκο, όλα στη ζωή είναι ρίσκο», αναφερόμενος στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε δύο φορές τον Πάνο Παπανικολάου να κατεβάσει την ανάρτηση, καθώς αυτή περιείχε ψεύδος εναντίον του όσον αφορά την επίμαχη φράση, με τον Πάνο Παπανικολάου να τη διατηρεί κανονικά στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ.