Απάντηση στη φιλολογία την οποία διακινεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο μερών, την περασμένη εβδομάδα, ότι θα «αναλάβουμε ρίσκο» σχετικά με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, έδωσε σήμερα από τον ΑΝΤ1 ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

*Διαβάστε εδώ: Πορεία υγειονομικών προς το υπουργείο Υγείας - Θα συναντήσουν τον Άδωνι Γεωργιάδη


Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται ποτέ να παραβιάσουμε τους όρους που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφαλή λειτουργία ενός χειρουργείου

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σχετικά τα εξής: «Τα απογευματινά χειρουργεία ορίζονται σε επίπεδο κλινικής. Η κάθε κλινική δεν έχει έναν χειρουργό, ούτε έναν αναισθησιολόγο, έχει μια ομάδα χειρουργών και μια ομάδα αναισθησιολόγων. Αυτές οι κλινικές που θα αποφασίσουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία, για να μοιράζονται τις αμοιβές, θα ορίζουν και τις ομάδες τους, δεν θα βάζουν τον ίδιο γιατρό συνέχεια. Δεν πρόκειται ποτέ να παραβιάσουμε τους όρους που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφαλή λειτουργία ενός χειρουργείου, είναι προφανές αυτό. Αυτό θα ήταν παράνομο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbdkfh280zd) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbfc90rhm8x)