Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
syntagma
Υγεία

Κοροναϊός – ΕΟΔΥ: Σε μεγάλη πτώση όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες – Αίσθηση αποκλιμάκωσης στον «ορίζοντα»

Τι δείχνει αναλυτικά το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ

Μειωμένοι εμφανίζονται όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες, ακόμη και οι λεγόμενοι «σκληροί» στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, για την εβδομάδα αναφοράς από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 27 Νοεμβρίου, μεγάλη μείωση της τάξης του 19% σημείωσε η διασπορά των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, και μάλιστα ενώ τα διενεργηθέντα διαγνωστικά τεστ μειώθηκαν μόλις κατά 4%, ενώ μειωμένες κατά 6% εμφανίζονται επίσης οι νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, με τα εξιτήρια να αυξάνονται κατά 9%.

Την ίδια στιγμή, μειωμένοι από τους 147 στους 118 για την εβδομάδα αναφοράς μειώθηκαν σοβαρά οι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου COVID – 19, ενώ στους 93, από τους 89, έφτασαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.

Τέλος, ο δείκτης μεταδοτικότητας, Rt, έχει μειωθεί στο 0,86, με τον δείκτη θετικότητας να μειώνεται επίσης στο 6,76%, έναντι του 7,97% για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.