Πόσοι από όλους εμάς δεν έχει τύχει να μεταφέρουμε τον δικό μας άνθρωπο με φορείο από ιατρείο σε εξεταστήριο, σε τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) ή σε κλινική νοσοκομείου του ΕΣΥ της χώρας μας, καθώς, όπως μας έχουν προειδοποιήσει, «μην αναμένετε τραυματιοφορέα. Θα ξημερώσετε»…

Τη δραματική έλλειψη τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, καθώς στα ιδρύματα υπηρετούν σήμερα περίπου 2.300 τραυματιοφορείς, όταν οι οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι περίπου… 5.000, καταγγέλλει με ιδιαίτερη έμφαση σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και επικαλείται το παράδειγμα του νοσοκομείου Βεροίας:

«Τραγικό παράδειγμα το Νοσοκομείο της Βέροιας.

Οι οργανικές θέσεις σε Τραυματιοφορείς είναι 26, υπηρετούν 10 μόνιμοι εκ των οποίων οι 3 είναι απαλλαγμένοι με σοβαρό πρόβλημα υγείας, επίσης υπηρετούν 5 με προγράμματα του ΟΑΕΔ και 1 Επικουρικός. Μαζί με αυτούς υπήρχαν και 9 Τραυματιοφορείς πρώην Σχολικοί Φύλακες και όλοι μαζί κάλυπταν οριακά το Νοσοκομείο. Έφυγαν προεκλογικά οι 9 πρώην Σχολικοί Φύλακες.

Οι 13 που απέμειναν προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές που έκαναν οι 22. Οι βάρδιες μειώθηκαν στο μισό και καθυστερούν οι εξετάσεις επειγόντων περιστατικών.

Η Διοίκηση έλαβε μία απόφαση να χορηγεί ένα ρεπό την εβδομάδα στους Τραυματιοφορείς και να πάρουν μόνο πέντε ημέρες κανονική άδεια το καλοκαίρι. Παρά ταύτα το πρόβλημα συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο και να κινδυνεύουν οι ασθενείς.

Ίδια τραγική κατάσταση και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας».