Η τιμή για την οποία πουλήθηκε είναι εξευτελιστική. Πλέον μπορούμε να μιλάμε -επισήμως- για… έκπτωτη «κόμισσα της Κέρκυρας». Από σχεδόν 6, 7, 9 για την ακρίβεια εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η αρχική αξία της βίλας όπου έμενε η θρυλική Λέσλι Καρόν στο σίριαλ «The Durrels», προχθές ξαναβγήκε στο ηλεκτρονικό σφυρί και κατακυρώθηκε για 223.504 ευρώ - μόλις ένα ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης! Πρόκειται για εκπληκτικό ακίνητο στη θέση Λιναμνιά, στη βόρεια πλευρά της «βασίλισσας του Ιονίου», που ντόπιοι και όσοι υπήρξαν φαν του σίριαλ έχουν συνδέσει με τη μεγαλοπρέπεια και την «ήσυχη» πολυτέλεια. Φυσικά και με τη θρυλική ηθοποιό και χορεύτρια που μεσουράνησε στα 50s και 60s. Ο πλειστηριασμός στράφηκε σε βάρος των συνιδιοκτητών του, του Τσάντγουικ Τίμοθι και της κόμισσας του Νόρμαντον Βικτόρια Σούζαν Μπίαρντ.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, με τιμή εκκίνησης την προαναφερθείσα, είχε προγραμματιστεί για τις 22/11/2023, ωστόσο ανεστάλη λόγω αποχής των συμβολαιογράφων. Τώρα όμως δεν τη γλίτωσε. Σε 4.152,14 τετραγωνικά μέτρα, πνιγμένο στο πράσινο, με τα παραδοσιακά κορφιάτικα μπλε βαμμένα ξύλα στα παράθυρα (παράδοση στους Φαίακες αποτελεί το κίτρινο της ώχρας συνδυαστικά με μπλε, εδώ όμως επικρατεί το παλ ροζ σε «κοκτέιλ» με μπλε), με πισίνα, τεράστιο κήπο, μιλάμε για ένα όνειρο με φόντο το απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου.

Τι θα έλεγε η Αμερικανογαλλίδα ηθοποιός, η οποία υποδυόταν την κοντέσα Μαυροδάκη, για τον λουσάτο αυτό χώρο, που για τους εκτιμητές του Sotheby’s International Realty θα μπορούσε να έχει πωληθεί 7.000.000 ευρώ; Ότι είναι πολύ τυχερός αυτός που το απέκτησε σε τέτοια τιμή.

Tip: Αν το γνώριζε, πιθανώς να έσπευδε και η ίδια η οσκαρική σταρ να το αποκτήσει. Άλλωστε το είχε δηλώσει: «Στην Κέρκυρα πέρασα καταπληκτικά».

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»