Συνεχίζονται οι «περιπέτειες» για τον παλαίµαχο ποδοσφαιριστή της Εθνικής Οµάδας και πρωταθλητή Ευρώπης το 2004 Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος από το 2018 βρίσκεται αντιµέτωπος µε τον εφιάλτη του ηλεκτρονικού πλειστηριασµού, ο οποίος αφορά πολυτελές, τριώροφο οίκηµα του, το οποίο βρίσκεται στο Μαρούσι και του ανήκει την τελευταία 20ετία.

Μόνο λίγα 24ωρα πριν από την εκπνοή του 2023, και συγκεκριµένα στις 27 ∆εκεµβρίου, το εν λόγω ακίνητο για άλλη µία φορά µπήκε στην πλατφόρµα των ηλεκτρονικών πλειστηριασµών.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχηµένους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, αγόρασε το ακίνητο το 2001, όταν είχε επιστρέψει από τη Σεβίλλη και έπαιζε στην ΑΕΚ, µια χρονιά-ορόσηµο για τον ίδιο και την καριέρα του. Είναι, µάλιστα, χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω οίκηµα φέρεται να πήρε την τελική του µορφή, την οποία διατηρεί µέχρι και σήµερα, το 2004, χρονιά που ο Τσιάρτας µαζί µε τους άλλους ποδοσφαιριστές της εθνικής οµάδας κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθληµα, στιγµή που αποτελεί τη µεγαλύτερη στην έτσι κι αλλιώς επιτυχηµένη πορεία του στα ελληνικά και όχι µόνο γήπεδα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο, ο γνωστός, παλαίµαχος πλέον ποδοσφαιριστής βρίσκεται συχνά-πυκνά αντιµέτωπος µε την πιθανότητα αυτή η κατοικία στο Μαρούσι να αλλάξει χέρια και να φύγει από την κατοχή του.

Δείτε φωτογραφίες από τη βίλα του Βασίλη Τσιάρτα

tsiartas1
tsiartas2

Συγκεκριμένα, από το 2018 και µετά, το επίµαχο ακίνητο έχει µπει τρεις φορές σε διαδικασία πλειστηριασµού για χρέη προς τραπεζικό ίδρυµα, τα οποία πλέον έχουν περάσει σε εταιρεία απαιτήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο και µε τον παλαίµαχο ποδοσφαιριστή να δίνει µάχη για να σώσει το πολυτελές σπίτι, στις 17 Ιανουαρίου 2024, σύµφωνα µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικών πλειστηριασµών, το ακίνητο µπαίνει και πάλι σε αυτήν τη διαδικασία.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής, αντιδρώντας στη σχετική είδηση, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι έχει προβεί σε συγκεκριµένες ενέργειες και αναµένει, όπως είχε συµβεί και στο παρελθόν, να σταµατήσει τη διαδικασία. «Φυσικά και έχω κάνει τις ενέργειές µου και περιµένω να δικαιωθώ ξανά», ανέφερε ο παλαίµαχος ποδοσφαιριστής ως απάντηση σε σχετικά δηµοσιεύµατα. Αυτήν τη φορά, η τιµή πρώτης προσφοράς για την πολυτελή µεζονέτα του άλλοτε άσου της εθνικής οµάδας και της ΑΕΚ έχει αυξηθεί στο 1.815.000 ευρώ, ενώ στους προηγούµενους πλειστηριασµούς ήταν λίγο πάνω από το 1.000.000 ευρώ.

Η βίλα του Βασίλη Τσιάρτα, αν και πλέον ο ίδιος φαίνεται να κατοικεί αλλού, πρωτοβγήκε στο ηλεκτρονικό «σφυρί» στις 19 ∆εκεµβρίου 2018 µε επισπεύδουσα την Alpha Bank, χωρίς αποτέλεσµα ωστόσο, καθώς ο ποδοσφαιριστής κατάφερε µε ενέργειες που έκανε να σώσει το ακίνητο.

Άγονος

Η περιπέτεια, ωστόσο, δεν σταµάτησε εκεί για τον Βασίλη Τσιάρτα, καθώς ακολούθησε και δεύτερος πλειστηριασµός στις 27 Φεβρουαρίου 2019, ο οποίος επίσης κατέληξε άγονος. Αφού πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια, στις 9 Νοεµβρίου 2022 είχε προγραµµατιστεί ακόµα ένας πλειστηριασµός, µε επισπεύδουσα πλέον τη Cepal, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της Galaxy II Funding Designated Activity Company (ειδική διάδοχος της Alpha Bank). Ο Βασίλης Τσιάρτας ανέφερε, ωστόσο, στην ανάρτησή του ότι πέτυχε να εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2022 τελεσίδικη απόφαση υπέρ του.

Η πολύχρονη περιπέτεια του παλαίµαχου ποδοσφαιριστή, όπως όλα δείχνουν, συνεχίζεται, καθώς και πάλι το εν λόγω ακίνητο πριν από λίγες ηµέρες µπήκε στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασµού.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ακίνητο εντυπωσιακό, που δεν περνάει απαρατήρητο. Και αυτό καθώς πρόκειται για µια διώροφη οικία µε υπόγειο επιφανείας 316,54 τ.µ., ισόγειο επιφανείας 199,25 τ.µ. και πρώτο όροφο επιφανείας 184,67 τ.µ.

Μάλιστα, το υπόγειο περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, θέσεις στάθµευσης, αποθήκη, µηχανοστάσιο, πλυντήριο σιδερωτήριο και W.C. Στο ισόγειο βρίσκονται το καθιστικό, το γραφείο και η τραπεζαρία, ενώ ο πρώτος όροφος αποτελείται από υπνοδωµάτια, ξενώνα, σάουνα και µπάνια. Επίσης το σπίτι διαθέτει πισίνα.

Το εάν ο Βασίλης Τσιάρτας θα επιτύχει κι αυτή τη φορά να σταµατήσει τη διαδικασία του πλειστηριασµού είναι κάτι που θα γίνει γνωστό το επόµενο διάστηµα και σίγουρα µέχρι και τις 17 Ιανουαρίου 2024, που είναι προγραµµατισµένος ο τέταρτος κατά σειρά πλειστηριασµός µέσα σε διάστηµα πέντε ετών.