Χθες η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς γιόρτασε την επέτειο γάμου της με τον βασιλιά Κάρολο, 19 χρόνια γάμου - ενώ γνωρίστηκαν το 1971 και έγιναν ζευγάρι στα 80s. Και πώς μεταφράζεται αυτό για τη βασίλισσα Καμίλα; Σε διαμάντια, σε περισσότερα διαμάντια, καθώς έχει πρόσβαση σε μία από τις πιο σημαντικές συλλογές κοσμημάτων στον κόσμο.
Τους τελευταίους μήνες την έχουμε δει να φοράει πολλά από τα αγαπημένα κομμάτια της Ελισάβετ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικά της γαμήλια δώρα, όπως από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας αλλά και από τον σύζυγό της, πολλά από τα οποία με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.

Η αδυναμία της βασίλισσας Καμίλα για τα μαργαριταρένια κολιέ

Μία τιάρα με ρουμπίνια και διαμάντια, μία άλλη κατασκευασμένη από χρυσό και πλατίνα με διαμάντια σε σχήμα pavé και μία τιάρα που έχει μετατραπεί σε κολιέ. Επίσης, ένα ζευγάρι ακριβοθώρητα σκουλαρίκια. Ο συνδυασμός ρουμπινιών και διαμαντιών σηματοδοτεί την αιώνια αγάπη… Η βασίλισσα Καμίλα όμως έχει αδυναμία και στα μαργαριταρένια κολιέ. Από τις κορυφαίες της στυλιστικές στιγμές, συνδυασμένες με βαρύτιμα κοσμήματα, ήταν πέρυσι, στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Γερμανός πρόεδρος ΦρανκΒάλτερ Σταϊνμάιερ στο Bellevue Palace στο Βερολίνο. Η Καμίλα, αποσκοπώντας να αποδώσει φόρο τιμής στην Ελισάβετ και στη γιαγιά του συζύγου της, επέλεξε την περίφημη τιάρα Greville και ένα διαμαντένιο περιδέραιο από τη συλλογή της βασίλισσας.

Εντυπωσιακά διαμαντένια σκουλαρίκια

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και το «βασιλικότερο των βασιλέων» έντυπο του πλανήτη, το «Τatler», η επιλογή του μαύρου φορέματος με ασημένιες λεπτομέρειες του αγαπημένου της Βρετανού σχεδιαστή Μπρους Όλντφιλντ, σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά διαμαντένια σκουλαρίκια και βραχιόλι, ήταν απόρροια της απόφασής της να θυμίσει στον κόσμο πως τιμά την Ελισάβετ. Το timing, επιπροσθέτως, είχε μεγάλη σημασία τότε -προτού ανακύψουν τα θέματα υγείας του βασιλιά Κάρολου-, καθώς σηματοδοτούσε την πρώτη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, πριν από τη στέψη του Κάρολου στις 6/5.

Τip: Το περιδέραιο ήταν δώρο γάμου στη βασίλισσα Ελισάβετ το 1947, ενώ η διαμαντένια τιάρα Greville ήταν η αγαπημένη της βασιλομήτορος. Δημιουργήθηκε για τη Μάργκαρετ Γκρεβίλ, Βρετανίδα φιλάνθρωπο που έζησε στις αρχές του 20ού αιώνα.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»