Οι γονείς της, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Φωτεινή Τομαή, δεν χώρισαν υπό τις καλύτερες συνθήκες, αλλά τη λατρεύουν.
Η Elena Kos, αλλιώς Έλενα Κωνσταντοπούλου, κόρη του πασίγνωστου πολιτικού και δικηγόρου, και αδελφή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου (μητέρα της δεύτερης είναι η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου), έχει ζήσει πολλά.

Με την προσωπικότητά της να έχει διαμορφωθεί και από τις «ζυμώσεις» - τις παιδιόθεν συναναστροφές της, λόγω του οικογενειακού της υποβάθρου, με τους Vangelis, Μίκη Θεοδωράκη, Κώστα Βαρώτσο, Χρύσα Ρωμανού και Νίκο Κεσσανλή, που δειπνούσαν μαζί τους.


Η Elena Kos παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση

Τώρα λοιπόν, στις 12/4, στο artworx παρουσιάζει -με δύναμη, όπως είναι και το σλόγκαν- από την Κηφισιά την πρώτη της, με pop αποχρώσεις, ατομική έκθεση ζωγραφικής. Και μας επανασυστήνεται ως Elena Kos. Υπό τον τίτλο «Ανταύγειες φωτός - Light Codes», εγκαινιάζει την ερχόμενη Παρασκευή, από τις 18.00-21.00, την έκθεση που συστήνουν οι υπεύθυνες του χώρου Μαρία Ξανθάκου και Ιζαμπέλα Φρανσές.

«Οι καλλιτέχνες διαθέτουμε τα εργαλεία που μας επιτρέπουν να μετασχηματίζουμε την ενέργεια και να συνδέουμε τον ορατό με τον αόρατο κόσμο», επισημαίνει η Kos, προσθέτοντας: «Είναι καθήκον μας να υπηρετούμε με σεβασμό όσους παρατηρούν τα έργα μας. Μας ανήκει και η ευθύνη να αφυπνίζουμε τον προβληματισμό τους. Η ίδια αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη να κουβαλάω με την τέχνη μου, και μάλιστα με μεγάλη ταπεινότητα, το τεράστιο φορτίο της ιερής γιατρειάς της ψυχής των ανθρώπων που έρχεται από τον αρχαίο κόσμο, και να τον μεταφέρω στον δικό μας».

Ο κορυφαίος, διεθνούς ακτινοβολίας γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, μεταξύ άλλων, σημειώνει για τη δουλειά της: «Τη χαίρομαι επειδή είναι αληθινή, γεμάτη πάθος και προσδοκίες για το μέλλον».

Έχοντας ασχοληθεί επίσης με γλυπτική, μουσική, θέατρο, μόδα -παρακολούθησε μαθήματα στο Parsons School of Design στο Παρίσι, ενώ πήρε με έπαινο το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης Suffolk-, με θητεία και στην παραγωγή ντοκιμαντέρ και στη yoga ως instructor, αποφάσισε να μετουσιώσει τη φύση στα έργα της. Ενώ ομολογεί πως άλλαξε… πλεύση με τη γέννηση του πρώτου της παιδιού το 2022, της Άρτεμης, που έγινε στο νερό.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή