Το 2024 έφτασε, οι προσδοκίες για τη νέα χρονιά όπως κάθε φορά τέτοια εποχή είναι μεγάλες και ακόμη κι όσοι δεν πολυασχολούμαστε με την αστρολογία… μια ματιά στις προβλέψεις των ζωδίων θα τη ρίξουμε. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να καταφύγουμε στις προβλέψεις ενός εκ των κορυφαίων αστρολόγων της χώρας, του Κώστα Λεφάκη, για το 2024… τις προσαρμόσαμε σε 12 ανθρώπους του αθλητισμού που δεδομένα θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες και μέσα από τις δικές τους ζωδιακές προβλέψεις σας παρουσιάζουμε τι πρέπει να περιμένετε τη χρονιά που ξημερώνει!

Κριός (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

Oρμπελίν Πινέδα (Ημερομηνία γέννησης: 24 Μαρτίου 1996)

Η αποχώρηση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω δείχνει ότι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος στην καριέρα σας και ξεκινά ένας καινούριος. Ξέρουμε ότι το συμβόλαιό σας με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το 2027, αλλά το ζώδιό σας… άλλα λέει! Άλλωστε οι πλανητικές όψεις και οι συνθέσεις που κυριαρχούν τη χρονιά αυτή, σηματοδοτούν αλλαγές στον εργασιακό σας χώρο. Ναι, όλα μοιάζουν ρόδινα αυτή τη στιγμή στα Σπάτα, αλλά δεν έχετε ζήσει ακόμη τι θα πει… «χάνω το πρωτάθλημα» στην Ελλάδα.
Πρέπει να δείτε με καλή διάθεση τις αντιξοότητες που θα συναντήσετε. Μην τρελαίνεστε δηλαδή κάθε φορά που οι συμπαίκτες σας χάνουν ευκαιρίες σε κενή εστία και επιτρέπουν στους αντιπάλους σας να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις…

Ταύρος (21 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Κώστας Τσιμίκας (Ημερομηνία γέννησης: 12 Μαΐου 1996)

 Η τύχη σας γύρισε την πλάτη στο φινάλε του 2023, αλλά το ζώδιό σας είναι ξεκάθαρο για το 2024: Είναι η κατάλληλη χρονιά για να βγείτε μπροστά και να διαπρέψετε.
Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, στη δεύτερη πειραματική του είσοδο εκεί, συνοδεύεται από τον κυβερνήτη πλανήτη σας την Αφροδίτη, αλλά και τον Άρη. Τι σημαίνει αυτό; Αυτή η σπάνια πλανητική σύμπτωση θα σας δώσει την ευκαιρία να αυξήσετε τη δημοτικότητά σας. Ελπίζουμε να το πετύχετε στα τελικά του Euro 2024 με την εθνική μας ομάδα!

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

Γιώργος Μπαρτζώκας (Ημερομηνία γέννησης: 11 Ιουνίου 1965)

Τώρα να σας κοροϊδέψουμε; Το ζώδιο σας αναφέρει ότι έχετε να διαχειριστείτε μπροστά σας μια απαιτητική χρονιά για την καριέρα και το επαγγελματικό σας στάτους.
Η είσοδος του Δία τον Ιούνιο στο ζώδιό σας, θα τονίσει τον παράγοντα της τύχης και θα πνεύσει άνεμο αισιοδοξίας μέσα σας. Άρα ενδεχομένως στους τελικούς της Basket League να μπορέσετε να διατηρήσετε τα σκήπτρα του πρωταθλητή στον Πειραιά.
Η χρονιά θα είναι κουραστική, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα και άλλο τόσο σημαντική για έξυπνες αποφάσεις και δημιουργικά εγχειρήματα. Μην απογοητευτείτε. Γιατί οι προβλέψεις μέχρι να έρθει ο Ιούνιος δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες…

Καρκίνος (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Ημερομηνία γέννησης: 22 Ιουνίου 1974)

Σας βλέπουμε να παραγγέλνετε τον Μάιο νέο τραγούδι από τον Νίνο. Το 2024 θα αποδειχτεί μια καλύτερη συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς, καθώς ο Κρόνος στους Ιχθύς θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των στόχων σας. Όλα αυτά, όμως, μέχρι τα τέλη της Άνοιξης γιατί η έλευση του Ιουνίου θα συνοδευτεί από μεγαλύτερη εύνοια στους Διδύμους.
Πρέπει να δικαιώσετε τον εαυτό σας και να του δώσετε  τη δυνατότητα  να εκφραστεί ελεύθερα. Όχι ότι δεν το κάνετε καθημερινά στο Instagram.
Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα οικονομικά σας. Προσέξτε σε τυχόν αγοραπωλησίες. Μην σας πιάσει τρέλα δηλαδή το επόμενο καλοκαίρι και πάτε να φέρετε όλους μαζί Μίτσιτς, Ταβάρες και σία. Έχετε και ένα γήπεδο να φτιάξετε!

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Ημερομηνία γέννησης: 19 Αυγούστου 1991)

Αναμένεται δύσκολη χρονιά για τα οικονομικά σας. Μάλλον δεν θα πάρετε από τον Παναθηναϊκό το συμβόλαιο που επιθυμείτε. Έτσι όπως παίζετε όμως τον τελευταίο καιρό δύσκολο να το βρείτε και από αλλού. Ψηλά το κεφάλι όμως…
Το 2024 είναι η αρχή ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος το οποίο θα καθοριστεί από τη διέλευση του Πλούτωνα,  που ήδη βρίσκεται στις αρχές του Υδροχόου και, για πολλά χρόνια, θα αλλάζει και θα επηρεάζει όλη τη γκάμα των σχέσεών σας. Μάλλον σας βλέπουμε να αλλάζετε ομάδα το καλοκαίρι. Σε εποχή γενικότερης δυσκολίας, όπως η τωρινή, εσείς, καθοδηγούμενοι από την ψυχολογία του παίκτη που σας διακρίνει θα ρισκάρετε στο παιχνίδι της επιτυχίας, με κάθε τρόπο…

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Πέτρος Μάνταλος (Ημερομηνία γέννησης: 31 Αυγούστου 1995)

Το 2024 θεωρείται δύσκολη χρονιά για το ζώδιό σας, αλλά εποικοδομητική. Η εγκατάσταση του Κρόνου δίπλα στον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, απέναντι από το δικό σας ζώδιο, φέρνει νέο κύμα δυσκολιών. Γενικότερα, οι πλανητικές διελεύσεις θα δοκιμάσουν την ανοχή και την υπομονή σας, κυρίως τον Απρίλιο. Δεν τη βλέπουμε καλά την ΑΕΚ στα play off.
Οι δυσκολίες θα υπάρχουν σχεδόν παντού. Μερικοί θα χρειαστεί να αναλάβετε ευθύνες μετά τον Μάιο και να αντέξετε μεγάλες στεναχώριες. Σας μαυρίσαμε την ψυχή; Δεν φταίμε εμείς. Ο Λεφάκης τα λέει…

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)

Κώστας Φορτούνης (Ημερομηνία γέννησης: 16 Οκτωβρίου 1992)

Το 2024 θα βοηθήσει να ανακαλύψετε κρυφά αποθέματα δύναμης που διαθέτετε και δεν τα γνωρίζατε. Οι πλανητικές μεταβολές και μετακινήσεις θα συμβάλουν να γίνετε χαρούμενοι και αισιόδοξοι, ενώ η ζωή σας ολόκληρη, αρχίζει να περνάει σε νέα φάση με ενδιαφέροντα που δεν είχατε μέχρι σήμερα. Είδατε τι κάνει η πατρότητα;
Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αν θα διαπρέψετε ως χαζομπαμπάς, αλλά αν θα οδηγήσετε σε επιτυχίες τον Ολυμπιακό ως ο ηγέτης της ομάδας.
Το 2024 θα ανοίξουν πόρτες και θα φυσήξουν καινούριοι άνεμοι. Απλά μην είστε αγχώδεις και σπασμωδικοί όπως πριν. Άρα μη χαλάτε τη ζαχαρένια σας και μη διαμαρτύρεστε τόσο στους διαιτητές.
Προσοχή απλά στη φυσική σας κατάσταση γιατί σας περιμένει πολύ απαιτητική χρονιά.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)

Πάολα Μπαντόσα (Ημερομηνία γέννησης: 15 Νοεμβρίου 1997)

Τώρα για εσάς, συγχωρέστε μας, αλλά μας ενδιαφέρει περισσότερο η ερωτική σας ζωή, καθώς έχετε εισβάλλει ως… τυφώνας στο αθλητικό μας lifestyle τους τελευταίους μήνες. Θα το πάρετε το αγόρι τελικά;
Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Πλούτωνας στον Υδροχόο σε συνδυασμό με Κρόνο – Ποσειδώνα στους Ιχθύς, δίνουν μια άλλη προοπτική στην προσωπική σας ζωή και στη γενική σας συμπεριφορά από εδώ και πέρα. Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν ήταν ικανοποιητικό, ή δεν βρισκόσασταν σε ψυχολογική κατάσταση να δημιουργήσετε κάτι σωστό σαν σχέση. Πολλοί μείνατε μόνοι και αρκετοί είχατε περισσότερο συνθηκολογήσει στην ερωτική σας ζωή. Με τον Στέφανο, όμως, όλα αλλάζουν…

Τοξότης (23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Ημερομηνία γέννησης: 6 Δεκεμβρίου 1994)

Το 2024 είναι η χρονιά που θα δυναμώσει τη φλόγα της εξέλιξής σας. Ώπα, δεύτερο δαχτυλίδι διαφαίνεται και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την εθνική μας ομάδα.
Το πρώτο τετράμηνο θα είναι περισσότερο βαρύ σε υποχρεώσεις και περιορισμένο σε ελεύθερο χρόνο. Λογικό με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα στο ΝΒΑ μέχρι τους τελικούς.
Οικονομικά, χωρίς να είναι άσχημα τα πράγματα, δεν είναι και τόσο καλά όσο θα θέλατε! Μάλλον δεν θα πάει τόσο καλά η επιχείρηση με τις καραμέλες, τα σοκολατάκια και τα γλειφιτζούρια στην οποία επενδύσατε!  
Ο Δίας θα σας βοηθήσει να βρείτε έναν άνθρωπο και, βάζοντας λίγο νερό στο κρασί σας, να προσαρμοστείτε εύκολα στο δικό του χαρακτήρα, προκειμένου να ξεπεράσετε τη μοναξιά σας στο παρκέ. Τον Λίλαρντ και τα μάτια σας!

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)

Κώστας Σλούκας (Ημερομηνία γέννησης: 15 Ιανουαρίου 1990)

Ο κυβερνήτης σας Κρόνος,  στη διέλευσή του από τους Ιχθύς, θα σας βοηθήσει να δείτε τη ζωή με καινούρια μάτια. Πιο… πράσινη!
Μέχρι το τέλος της Άνοιξης θα έχετε λίγο περισσότερο άγχος (ελπίζουμε να μη ζήσετε τη δοκιμασία του τουρνουά play in στην Euroleague και να έχετε εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα με την ομάδα σας), ο Μάιος θα είναι ο καλύτερος μήνας της χρονιάς σας, αλλά τον Ιούνιο έρχονται δυσκολίες…
Από εδώ το πάει ο Λεφάκης, από εκεί το φέρνει… στέλνει Παναθηναϊκό στο Final Four του Βερολίνου και Ολυμπιακό στο βάθρο του πρωταθλητή Ελλάδος! Οι εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού ενδεχομένως να συμβάλλουν ως προς αυτό…

Υδροχόος (21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου)

Αλέξης Κούγιας (Ημερομηνία γέννησης: 24 Ιανουαρίου 1951)

Καλορίζικος στα νέα σας καθήκοντα! Ο Πλούτωνας εγκαινιάζει μια αποφασιστική φάση στη ζωή σας που, όπως είναι φυσικό, θα σημάνει για σας αλλαγές και μεταβολές. Τα προβλήματα δεν θα λείψουν αλλά θα μπορείτε να βρίσκετε εύκολα τις λύσεις τους, κυρίως μετά τον Μάιο. Διόλου τυχαίο ότι τότε τελειώνει το πρωτάθλημα και θα μπορέσετε να ηρεμήσετε…
Το 2024, είναι  χρονιά κλειδί. Θα σας κουράσει, αλλά θα σας δώσει τις ευκαιρίες να αποδείξετε την αξία σας στον εαυτό σας και στους άλλους. Ήρθε η στιγμή που θα υλοποιήσετε μεγάλες προσδοκίες. Λέτε να έφτασε η ώρα να διαλύσετε την “εγκληματική οργάνωση” του ελληνικού ποδοσφαίρου στην οποία αναφέρεστε εδώ και χρόνια; Καλό κουράγιο! Το 2024 θα είναι έντονη και νευρική χρονιά!

Ιχθύς (20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Γιάννης Κωνσταντέλιας (Ημερομηνία γέννησης: 5 Μαρτίου 2003)

Το 2024 θα είναι για εσάς χρονιά σποράς. Έτσι και αλλιώς, στη μεγάλη μεταβατική εποχή που ζούμε, η περίοδος αυτή θα απαιτήσει από εσάς περισσότερη εργατικότητα, μεγαλύτερη πειθαρχία και συνέπεια στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σας.
Το πέρασμα του Άρη από το ζώδιό σας την ΄Άνοιξη είναι αρκετά επικίνδυνο. Την περίοδο εκείνη μια σχέση σας μπορεί να τιναχτεί στον αέρα. Αν εξακολουθεί να μην σας βάζει ο Πογιέτ στην εθνική, δηλαδή, μην τρελαίνεστε. Διατηρείστε την αυτοκυριαρχία σας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2024 θα αλλάξει τον τρόπο ζωής σας. Ας προσέχατε να μην… μας βγάζατε τα μάτια με το ταλέντό σας μέσα στο 2023! Καλή σας χρονιά!

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή της Κυριακής"