Η κραυγή του Κώστα Τσιμίκα τη στιγμή του τραυματισμού του κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ για την Premier League "φωτογράφιζε" τη σοβαρότητα του προβλήματος που αποκόμισε στον ώμο ο διεθνής Έλληνας αμυντικός. 

Δυστυχώς τα μαντάτα είναι πολύ άσχημα για τον άσο των "κόκκινων", τον Γιούργκεν Κλοπ αλλά και την εθνική μας ομάδα, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky Sports ο "Tsimi" έχει υποστεί κάταγμα κλείδας! 

Μηδαμινές ελπίδες να προλάβει ο Τσιμίκας τα play off της εθνικής ομάδας

Τι σημαίνει αυτό; Η αποκατάσταση του συγκεκριμένου προβλήματος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο κι από τρεις μήνες με την πλήρη αποθεραπεία του παίκτη να υπολογίζεται στα τέλη Μαρτίου. Αυτομάτως ο Κώστας Τσιμίκας τίθεται νοκ άουτ από τα δύο καθοριστικά παίχνίδια πρόκρισης της εθνικής ομάδας (αρχικά με το Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21 Μαρτίου και εν συνεχεία με Γεωργία ή Λουξεμβούργου στις 26/3). 

Πρόκειται, ασφαλώς, για ένα τεράστιο πλήγμα για τον Γκουστάβο Πογιέτ με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να στερείται των υπηρεσιών ενός εκ των πλέον ποιοτικών του ποδοσφαιριστών. Επιπλέον ο ίδιος ο Τσιμίκας διεκδικεί "Όσκαρ ατυχίας" καθώς ο τραυματισμός του Άντι Ρόμπερτσον τον είχε καθιερώσει σε ρόλο βασικού, ενώ πλέον η Λίβερπουλ αποκτά "τρύπα" στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς και οι δύο κάτοχοι της θέσεις τίθενται νοκ άουτ. 

Ζήτησε συγνώμη από τον Τσιμίκα ο Σάκα

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο “Άνφιλντ” ο Σάκα που ενεπλάκη στη φάση του τραυματισμού, καθώς έσπρωξε τον Τσιμίκα που προσγειώθηκε άτσαλα στα πόδια του Γιούργκεν Κλοπ, ζήτησε συγνώμη από τον Έλληνα άσο, λέγοντας:

«Έμαθα πως ο Τσιμίκας πήγε στο νοσοκομείο και θα ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη και να του ευχηθώ περαστικά. Δεν είχε πρόθεση για κάτι τέτοιο, για μένα ήταν απλά μια 50/50 μονομαχία με τον ώμο».

Αν και τα αγγλικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως δεδομένη τη σοβαρότητα του τραυματισμού, αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση της Λίβερπουλ με τον Κώστα Τσιμίκα να έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις. 

Κλοπ: "Kατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι ο Τσιμίκας έσπασε την κλείδα του"

“Ήμουν πάρα πολύ κοντά και είδα ακριβώς τι συνέβη. Ο Κώστας σίγουρα έχει σπάσει την κλείδα του”, ανέφερε στο Sky Sports ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ και συνέχισε λέγοντας: 

“Φυσικά και με επηρέασε ο τραυματισμός του. Δεν πονούσα αλλά σκέφτηκα ότι ο Κώστας θα ήταν καλά. Θα έδινα ευχαρίστως την κλείδα μου για να είναι ξανά σε φόρμα. Δεν είναι ωραίο όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει μπροστά σου και συμμετέχεις σε αυτό, δεν ήμουν σίγουρος τι έγινε ή αν έπεσα πάνω του. Δεν είναι ωραίο να το βλέπω”.