Γεννήθηκε και µεγάλωσε στο κέντρο της Καλαµαριάς, εκεί όπου εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. «Ανάµεσά τους και ο παππούς µου ο ∆ιαµαντής, ο οποίος ήρθε από το Κατιρλί, µια πόλη έξω από την Κωνσταντινούπολη», λέει ο βουλευτής της Ν.∆. ∆ιαµαντής Γκολιδάκης στο «S» και συνεχίζει: «Η µακαρίτισσα η µητέρα µου ήταν βέρα Θεσσαλονικιά, αλλά µε καταγωγή από το Βόιο Κοζάνης και την Ηπειρο». Οι γονείς του ήταν και οι δύο άνθρωποι της προσφοράς, κάτι που δίδαξαν και στον ίδιο.

«Ο πατέρας παιδίατρος, η µαµά βοηθός φαρµακοποιού, αλλά έκανε την πιο δύσκολη δουλειά που θεωρούνταν παλιά για τη γυναίκα: τα οικιακά. Θυµάµαι τον πατέρα µου να παίρνει το βαλιτσάκι και να πηγαίνει κάθε βράδυ µέχρι τα ξηµερώµατα σε κάποιον ασθενή. Η χαρά της µητέρας µου, από την άλλη, ήταν πότε θα καλέσει κόσµο στο σπίτι. Οσο για την Καλαµαριά, ακόµη δεν µπορώ να ξεχάσω τις µυρωδιές από το τηγανητό ψάρι από τους ψαράδες της περιοχής. Και τον εαυτό µου µε το ποδήλατο να κόβω βόλτες στα στενάκια της Αρετσούς», θυµάται ο ∆. Γκολιδάκης.


Διαμαντής Γκολιδάκης, ο "γιατρός των φτωχών": Γιατί ασχολήθηκα με την πολιτική - "Ξεκάθαρα δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη"


Είναι ένας καταξιωµένος καρδιολόγος, ωστόσο, όπως εξηγεί, οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πολιτική είναι δύο. «Οι παροτρύνσεις από τον κόσµο και τους ασθενείς στο ιατρείο µου. Ξέρετε, ένας καρδιολόγος λειτουργεί συχνά και ως ψυχολόγος, στον οποίο όλοι οι ασθενείς ανοίγουν την ψυχή τους. Ακουγα λοιπόν, τους καηµούς, αλλά και τις προτροπές να ασχοληθώ µε τα κοινά. Ο δεύτερος λόγος που µπήκα στην πολιτική έχει ονοµατεπώνυµο και λέγεται “Κυριάκος Μητσοτάκης”. Ο σηµερινός πρωθυπουργός ήταν αυτός που ως πρόεδρος της Ν.∆. έφερε στο προσκήνιο µε το Μητρώο Στελεχών νέους πολιτικούς όπως εµένα. Τον πίστεψα, γιατί είδα στο πρόσωπό του τον άνθρωπο της πράξης και της κοινής λογικής. Και έτσι ξεκίνησε το συναρπαστικό ταξίδι της πολιτικής, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψω το ιατρείο και τους ασθενείς µου».

Πολλοί τον αποκαλούν «γιατρό των φτωχών», όπως λέει ο ίδιος όµως είναι ο γιατρός όλων. «Για όποιον έχει ανάγκη είµαι και θα είµαι πάντα ξεκάθαρα δίπλα του. Οπως ήταν και το προεκλογικό µου σύνθηµα».

Η καθηµερινότητά του είναι αρκετά δύσκολη. Ο προσωπικός χρόνος αποτελεί για τον ίδιο πολυτέλεια. Η εβδοµάδα του είναι ένας µαραθώνιος!
«Ξεκινά το Σαββατοκύριακο από το σπίτι στην Καλαµαριά, συνεχίζεται την εβδοµάδα στην Αθήνα µε τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις και µετά πάλι Θεσσαλονίκη και Καλαµαριά, όπου είµαι παρών στο ιατρείο, αλλά και κοντά στον κόσµο µε τις πολιτικές µου δράσεις», εξηγεί.


Διαμαντής Γκολιδάκης: Ο έρωτας με την πρώτη ματιά με τη σύζυγό του


Με τη σύζυγό του, Φανή Αρβανιτίδου, γνωρίστηκαν πριν από 10 χρόνια και ήταν έρωτας µε την πρώτη µατιά. «Οταν την πλησίασα, η πρώτη κουβέντα που της είπα ήταν αν θέλει να συµµετάσχει ως πολιτικός επιστήµονας σε µια οµάδα που είχα φτιάξει στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Ελλάδα και τη γεωπολιτική σκακιέρα. Αυτό έγινε στις 3 το πρωί σε µπαρ της Θεσσαλονίκης! Και σήµερα είµαστε ακόµη µαζί. Και πολύ ευτυχισµένοι».



Αποφορτίζεται µε τον Γούβη και τη Chanel. Τα δύο τους σκυλάκια, πρώην αδέσποτα. «Εµείς τα σώσαµε πριν από πολλά χρόνια και αυτά µας κάνουν καθηµερινά καλύτερους ανθρώπους».

Τον γεµίζει ο εθελοντισµός, ο οποίος είναι στο DNA του και για τον ίδιο αποτελεί στάση ζωής. «Οπου δεν µπορεί το κράτος και οι δηµό σιες δοµές, πρέπει να βοηθάµε», εξηγεί ο ∆. Γκολιδάκης.



Τρία πράγµατα τον κάνουν ευτυχισµένο: «Το πρώτο το συναντώ συχνά στο ιατρείο µου και είναι το χαρούµενο βλέµµα των ασθενών µου που γίνονται καλά και θεραπεύονται. Το δεύτερο είναι η ζεστασιά και το χαµόγελο των πολιτών όταν µέσω της πολιτικής τούς λύνεις ένα πρόβληµα. Τρίτο, οι ανεκτίµητες στιγµές µε τα αγαπηµένα µου πρόσωπα».

Η πιο δύσκολη στιγµή της ζωής του µέχρι σήµερα, όπως µας εξοµολογείται, είναι η απώλεια της µητέρας του. «Βλέπετε, ήταν πάντα ο στυλοβάτης της οικογένειας. Μια υπέροχη γυναίκα, µια εξαίσια µητέρα, ένας άνθρωπος έξω καρδιά, που µου έδωσε να καταλάβω µε πράξεις τι σηµαίνει προσφορά. Και µου λείπει κάθε στιγµή».

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 23 Δεκεμβρίου