Ο Παναγιώτης Καραΐσκος μίλησε για τη μάχη του με τις εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά μέχρι τη νίκη του στον 40ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο νικητής του Μαραθωνίου (ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής) μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στις εξαρτήσεις, το ρόλο που έπαιξε η οικογένειά του αλλά και την απόφασή του να γίνει δρομέας.

Παναγιώτης Καραΐσκος: «Στην εφηβεία έμπλεξα με τις ουσίες - Ήταν 6 δύσκολα χρόνια»

«Στα παιδικά μου χρόνια είχα ξεκινήσει τζούντο, μου άρεσε ο αθλητισμός. Στα πρώτα μου εφηβικά είχα την ατυχία να μπλέξω με τις ουσίες. Ήταν μία 6ετία δύσκολη αλλά παράλληλα πέρασε πολύ γρήγορα. Όταν είσαι μέσα στον χώρο των ουσιών, τα χρόνια περνάνε πάρα πολύ γρήγορα. Δεν το καταλαβαίνεις, δεν έχεις καθαρό μυαλό», εξομολογείται ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

«Εγώ εξαρτήθηκα χωρίς να το καταλάβω. Μέχρι να το πάρω απόφαση και να πω ότι χρειάζομαι βοήθεια ήταν δύσκολο. Αισθάνομαι τυχερός γιατί είχα δίπλα την οικογένειά μου και γιατί βρήκα τη δύναμη μέσα μου να το παραδεχθώ, να το αποδεχθώ και να πάω σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης, ώστε να βγούμε από αυτό όλοι μαζί και να προχωρήσουμε τη ζωή μας», προσθέτει ο γνωστός μαραθωνοδρόμος.

Διαβάστε ακόμα: Από την ηρωίνη στο "νενικήκαμεν" - Ο προπονητής Σταύρος Καρρές εξηγεί πώς ο «ευαίσθητος και δυνατός» Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε με υπομονή και επιμονή στους Μαραθώνιους της ζωής του

«Είχα προσπαθήσει πολλές φορές μόνος μου να απεξαρτηθώ. Ήταν άκαρπες όμως οι προσπάθειες. Το έκοβα για έναν μήνα, νόμιζα ότι είμαι καλά, ξαναγυρνούσα στις παρέες που ήμουν και έβλεπα να κάνουν χρήση μπροστά μου. Δεν έκανα για δύο, τρεις, πέντε μέρες αλλά μετά, αν είσαι εκεί, θα το κάνεις, γιατί δημιουργείται μια ψευδαίσθηση μέσα σου ότι δεν θα πάθεις κάτι. Αυτή η μια φορά γίνεται μία βδομάδα, ένας μήνας και ξανακυλάς», λέει και συνεχίζει: «Έβλεπα τους γονείς μου να στεναχωριούνται, γιατί το είχαν καταλάβει και κάπου εκεί είπα: ώπα, δεν θέλω να είμαι σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να βγω από αυτό. Δεν ξέρω αν θα ήμουν ο ίδιος αν δεν είχα περάσει όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα αυτού που είμαι τώρα», καταλήγει ο μαραθωνοδρόμος.

Πώς γιόρτασε τη νίκη του στον 40ο Κλασικό Μαραθώνιο ο Παναγιώτης Καραΐσκος

Αναφερόμενος στη νίκη του στον 40ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Παναγιώτης Καραϊσκος είπε: «Ήταν μια μεγάλη ικανοποίηση και χαρά γιατί είναι ένα επίπονο και δύσκολο αγώνισμα και όταν τερματίζεις σε έναν τέτοιο αγώνα, τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα». 

Ερωτηθείς για το πώς γιόρτασε τη νίκη του, αποκάλυψε πως έκανε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με έναν συναθλητή του. Όπως είπε, «την γυρίσαμε όλη με τα πόδια, είδαμε αξιοθέατα, περάσαμε καλά, φάγαμε παραδοσιακά φαγητά. Ήταν ένα δώρο για τον εαυτό μας και ήταν πολύ ωραίο γιατί δεν το είχα ξανακάνει».