Το βράδυ της Κυριακής ο Κώστας Φορτούνης έβαλε την υπογραφή του στη δύσκολη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο 31χρονος αρχηγός των «ερυθρολεύκων» έβαλε και τα δύο γκολ για να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής, μπαίνοντας ως αλλαγή στο ματς λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Το δεύτερο γκολ, το οποίο πέτυχε σε κενό τέρμα, δεν θέλησε να το πανηγυρίσει, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ομάδα που τον έφερε στην… επιφάνεια σε επαγγελματικό επίπεδο. Ξεκινώντας από την ακαδημία του Ολυμπιακού, δεν κατάφερε να πιάσει, αδικώντας και ο ίδιος τον εαυτό του.

Τα Τρίκαλα

Αποχώρησε έχοντας έναν προβληματισμό στο μυαλό του και πήγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμπάκα, κοντά στους γονείς του. Εκεί εντάχθηκε στην ερασιτεχνική ομάδα Δήμητρα Απόλλων. Τότε με προπονητή τον Αποστόλη Γκαραγκάνη (δεν βρίσκεται πια στη ζωή) έκανε τρομερές εμφανίσεις με πολλά γκολ σε τοπικό επίπεδο. Σε αυτή την ομάδα τον εντόπισε ο Γιώργος Βαζάκας, ο οποίος τον πήρε στα Τρίκαλα το 2008. Σε ηλικία 16 ετών, με τον Βαζάκα να τον καθοδηγεί και να του λέει διαρκώς να δουλεύει σκληρά και να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να αρχίσει να ακούγεται περισσότερο το όνομά του.

Ο Βλάχος

Το καλοκαίρι του 2010 ο Αστέρας Τρίπολης δίνει 80.000 ευρώ στα Τρίκαλα και παίρνει τον Κώστα Φορτούνη. Ο τότε τεχνικός της αρκαδικής ομάδας Βαγγέλης Βλάχος ήταν αυτός που έκανε την εισήγηση για την απόκτησή του. Με προτροπή του τότε σκάουτερ της ομάδας Χρήστου Τσιρίκα, ο οποίος ήταν φίλος και πρώην συμπαίκτης του Βαζάκα στον Πιερικό. Κάπως έτσι ξεκινάει η πλέον κομβική χρονιά του Φορτούνη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρώτο ματς ήταν πέντε λεπτά συμμετοχής στο εντός έδρας 0-0 με τον ΠΑΟΚ. Επόμενο παιχνίδι ήταν το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου ο Αστέρας έφερε 2-2.

Ο Βαγγέλης Βλάχος βάζει ως αλλαγή τον Φορτούνη και εκείνος πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ σε μόλις 22 λεπτά συμμετοχής. Το όνομά του άρχισε να ακούγεται ακόμα περισσότερο. Ο Βλάχος τον είχε από κοντά για να τον συμβουλεύει. Του έλεγε να προσέχει πολύ και να κάνει σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Του έφερνε ως παράδειγμα τη δική του πορεία, που μπορεί να ήταν ταλαντούχος, ωστόσο δεν έκανε το ξεπέταγμα που ήθελε. Έβλεπε στο πρόσωπό του τον εαυτό του και δεν ήθελε να γίνει κάτι ανάλογο με τον Φορτούνη. Οι ασίστ Στις 31 Οκτωβρίου 2010 ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε στην Κέρκυρα για το ματς με την ομώνυμη ομάδα. Ο «Φόρτου» αγωνίζεται μόλις 28 λεπτά, αλλά ήταν αρκετά για να δώσει δύο ασίστ και να «ξεκλειδώσει» την πολύτιμη νίκη. Το πρώτο του ματς ως βασικός ήταν στις 5 Ιανουαρίου 2011. Ο πιτσιρικάς τότε Κώστας Φορτούνης είχε αποκτήσει τη σωματική δύναμη που έπρεπε να έχει αλλά και τη φυσική κατάσταση για να αντέχει στην πίεση.

Το ίδιο μοτίβο

Βέβαια, ύστερα από 15 ημέρες ο Βαγγέλης Βλάχος αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να γίνεται ο αντικαταστάτης του. Και εκείνος όμως ακολούθησε το ίδιο μοτίβο στην περίπτωση του Φορτούνη. Για τον ίδιο ήταν μια ονειρική χρονιά. Η οικογένεια ήταν κοντά του, καθώς το δέσιμό τους είναι μεγάλο και πάντα αυτή θα συμβουλευτεί για οτιδήποτε κάνει. Ακόμα και τώρα πρώτα θα συζητήσει με την οικογένειά του και στη συνέχεια θα κάνει την επόμενη ποδοσφαιρική του κίνηση.

Πώς έγινε η μεταγραφή στην Καϊζερσλάουτερν

Το μαγαζί που διατηρεί η οικογένεια του Κώστα Φορτούνη στην Καλαμπάκα αποτέλεσε το επίκεντρο το καλοκαίρι του 2011. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έδειξε τα τρομερά του προσόντα και οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν. Ο Ζήσης Βρύζας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ πήγαινε συνέχεια από το μαγαζί, έχοντας αναπτύξει σχέσεις με την οικογένειά του, η οποία είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην καριέρα του. Παράλληλα και ο Ολυμπιακός έκανε τις κινήσεις του. Ωστόσο, όπως θα πει σε μια συνέντευξή του ο Γιώργος Βαζάκας, που τον ανέδειξε στα Τρίκαλα, τον είχε πάρει τηλέφωνο ο πατέρας του Κώστα Φορτούνη για να τον συμβουλευτεί, καθώς υπήρξε πρόταση και από την Καϊζερσλάουτερν.

Ο τότε διευθύνων σύμβουλος και πρώην ποδοσφαιριστής του γερμανικού συλλόγου, Στέφαν Κουντς, πίστευε πολύ στο ταλέντο του. Μάλιστα ο Βαζάκας υπογράμμισε πως η συμβουλή του ήταν να την αποδεχθούν και έπειτα από κάποια χρόνια να γυρίσει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι και όλοι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων». Βέβαια η γερμανική ομάδα έδινε και 850.000 ευρώ στον Αστέρα, που ήταν σημαντικό δέλεαρ. Έτσι, τόσο η αρκαδική ομάδα όσο και ο Φορτούνης είπαν «ναι» και ξεκίνησε η περιπέτεια της Γερμανίας, ενώ το 2014 γύρισε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, με τα υπόλοιπα να είναι ιστορία! Όλα αυτά μέσω μίας σεζόν που έκανε με τον Αστέρα Τρίπολης. Μία ομάδα που τον σεβάστηκε, αλλά και ο ίδιος τη σεβάστηκε. Έβαλε στο μυαλό του όλες τις συμβουλές που του έδωσαν, όπως για τον τρόπο που πρέπει να δουλεύει στις προπονήσεις, τι να βελτιώσει και πώς να πορευτεί

Δημοσιεύθηκε στην "Απογευματινή"