Μόλις έξι λεπτά χρειάστηκε από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ο Κώστας Φορτούνης για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 63’ και με δύο γκολ στο 69’ και στο 90+6’ έδωσε τους τρεις βαθμούς στους ‘’Ερυθρόλευκους’’ που έφυγαν με το διπλό από την έδρα του Αστέρα (2-0), για την 11η αγωνιστική της Super League.

Ο Κώστας Φορτούνης σε ένα ακόμα παιχνίδι του Ολυμπιακού έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, με τον κόσμο που βρέθηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αλλά και το Ντιέγκο Μαρτίνεθ, να τον αποθεώνουν και να αναγνωρίζουν την σπουδαία του εμφάνιση. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 24 βαθμούς και έπιασε στη δεύτερη θέση την ΑΕΚ, που νωρίτερα νίκησε με 3-0 τη Λαμία.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Αλεξανδρόπουλος και Εσε ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Σκάρπα, Σολμπάκεν πίσω από τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε τον Αστέρα με τους: Παπαδόπουλο,  Γκαρθία, Καστάνιο, Πίτσου, Χουχούμη, Αλάγκμπε, Γκος, Σουρλή, Καλτσά, Μιριτέλο, και Κρέσπι.

Το πρώτο ημίχρονο στο «Θ. Κολοκοτρώνης» κύλησε σε χαμηλό τέμπο και με λίγες φάσεις.  Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα με σέντρες και μακρινές μπαλιές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 8’ ο Σκάρπα σούταρε από πλάγια θέση, μετά από βαθιά μπαλιά, αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 13’ ο Μιριτέλο ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και στο 15’ έγινε αλλαγή, αφήνοντας τη θέση του στον Μάντζη. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που έκανε ο Εσε στο 30’. Στο 33’ ο Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε ένα ακόμα σουτ, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει τον στόχο.  Το παιχνίδι συνέχισε να κυλάει σε χαμηλό τέμπο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ποντένσε αντί του Σολμπάκεν. Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και άρχισε να πιέζει την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ‘’μίλησε’’ ο Φορτούνης για τον Ολυμπιακό

 Στο 54’ ο Μπιέλ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα το φαλτσαριστό σουτ του Γκουστάβο Σκάρπα έφυγε άουτ. Στο 58’ ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα στον Σκάρπα, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ντόι στο 62’. Μετά τη φάση του Ελληνα σέντερ μπακ ο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Φορτούνη και Μασούρα να παίρνουν τις θέσεις των Μπιέλ και Σκάρπα. Στο 67’, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αστέρας απείλησε με τον Κρέσπι, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ισπανού.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, έπαιξε το 1-2 με τον Ορτέγκα και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-0 των Πειραιωτών.

Μετά το γκολ ο Μαρτίνεθ έριξε στο παιχνίδι με τον Γιόβετιτς αντί του Ελ Κααμπί, με τους Ερυθρόλευκους να πιέζουν και για δεύτερο γκολ. Στο 82’ ο Ολυμπιακός βγήκε απειλητικά στην επίθεση με τον Μασούρα, μετά την ωραία πάσα του Φορτούνη, αλλά ο Καστάνιο τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή, πριν σουτάρει απέναντι από τον Παπαδόπουλο. Στο 87’ ο Αστέρας Τρίπολης και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα, απείλησε με τον Καλτσά, αλλά η κεφαλιά που έκανε μετά τη σέντρα που έγινε από αριστερά, έφυγε άουτ.

Στο 88’ ο Ποντένσε, που νωρίτερα είχε δεχθεί ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από τον Χουχούμη, έπεσε στο έδαφος και ζήτησε αλλαγή, με τον Ιμπόρα να παίρνει τη θέση του.

Ξανά ο Φορτούνης για το 2-0

Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας προσπάθησε να ισοφαρίσει. Στο 90+5’ κέρδισε κόρνερ, με τον Παπαδόπουλο να προωθείται από την εστία του. Οι Ερυθρόλευκοι όμως απομάκρυναν, ο Γιόβετιτς άνοιξε στον Φορτούνη και αυτός σε κενή εστία έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής χαφ σφράγισε το τρίποντο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο των Πειραιωτών, που είχε κατακλύσει το «Θ. Κολοκοτρώνης».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ατιένθα, Αλάγκμπε, Ρουμπέν Γκαρσία, Χουχούμης (84΄ Αλβαρες), Σουρλής (67΄ Ζουγλής), Γκος Σον (67΄ Βαλιέντε), Ρετζίς (83΄ Ντιαρά), Καλτσάς, Μιριτέλο (15΄ Μάντζης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόι, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Σκάρπα (63΄ Φορτούνης), Σολμπάκεν (46΄ Ποντένσε, 88΄ Ιμπόρα), Μπιέλ (63΄ Μασούρας), Ελ Κααμπί (72΄ Γιόβετιτς)