Σοκ είχε προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση δολοφονίας του 58χρονου εμπόρου δερμάτων Αχιλλέα Τέντα στον Αλμυρό Βόλου, ο οποίος στραγγαλίστηκε με συρματόσχοινο στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του όπου κοιμόταν, από τον εραστή της γυναίκας του Νίκο Κωτούλα.

Η Μαρία Τέντα παντρεύτηκε τον Αχιλλέα Τέντα που ήταν κατά 15 χρόνια μεγαλύτερός της, όταν ήταν 16 χρονών και μαζί του απέκτησε δύο παιδιά.

Μετά από λίγα χρόνια, ερωτεύτηκε παράφορα τον αγρότη Νίκο Κωτούλα και για δυο χρόνια το ζευγάρι απολάμβανε τον παράνομο δεσμό του, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, η Μαρία έριχνε υπνωτικό στο φαγητό του συζύγου της και όταν εκείνος κοιμόταν, έβαζε στο σπίτι τον αγρότη.

Κάποια ημέρα, όμως, ο Αχιλλέας ξύπνησε και βρήκε και τους δύο μέσα στο σπίτι του.

Ακολούθησε μεγάλος καβγάς, ενώ παράλληλα απείλησε με διαζύγιο τη σύζυγό του.

Η Μαρία και ο Νίκος θεώρησαν πως το μόνο εμπόδιο στο να ζήσουν τον έρωτά τους ήταν ο Αχιλλέας, τον οποίο αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση, πιάνοντάς τον κυριολεκτικά στον ύπνο.

*Διαβάστε εδώ: Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η δολοφόνος με τα τηγανόψωμα που οδήγησε στον θάνατο 3 ανθρώπους


Η στυγερή δολοφονία του Αχιλλέα Τέντα

Έτσι, στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ο Αχιλλέας Τέντας δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι από τον Νίκο Κωστούλα, παρουσία της συζύγου, ωστόσο το πτώμα του βρέθηκε 4 μήνες αργότερα, στις 16 Απριλίου του 2002, σε ένα πηγάδι. Εκεί έκρυψε το σατανικό ζευγάρι το άψυχο κορμί του και έριξε από πάνω του τσιμέντο, προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο.

Μήνες ολόκληρους τα παιδιά του Τέντα τον αναζητούσαν και προσπαθούσαν να πείσουν τη μητέρα τους να πάει και στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», η οποία στάθηκε τελικά μοιραία τόσο για την ίδια, όσο και για τον εραστή της, καθώς μάρτυρας που πρόσεξε το μπάζωμα του πηγαδιού μετά την εξαφάνιση του Αχιλλέα Τέντα, μίλησε στην ίδια εκπομπή.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι που μετά από λίγες μέρες ομολόγησε το φρικιαστικό του έγκλημα.

Κωστούλας και Τέντα κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για συναυτουργία αντίστοιχα. Την ίδια ποινή διατήρησε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τον Δεκέμβριο του 2005.

Ωστόσο, η υπεράσπιση της Μαρίας Τέντα έκανε αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης από τον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και η υπόθεση επέστρεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Η κατηγορία μετατράπηκε σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και η Μαρία καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2010 σε κάθειρξη 21 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια και βγαίνοντας τελικά από τη φυλακή το 2011.

Ο Νίκος Κωτούλας, αφού εξέτισε μέρος της ποινής του, αποφυλακίσθηκε και ζούσε στην Ευξεινούπολη. Ωστόσο, στις 20 Οκτωβρίου του 2020 έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.