Η ελληνική έκδοση του Αμερικανικού περιοδικού Forbes παρουσίασε την ελληνική λίστα με τους 30 πιο επιδραστικούς και πετυχημένους νέους ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς όπως το επιχειρείν, η έρευνα, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά, και η καινοτομία για το 2024.

Το Forbes αποτελεί μία παγκόσμια εταιρεία μέσων ενημέρωσης, που εστιάζει στις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και την ηγεσία.

Ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος βρίσκεται ανάμεσα στους 30 πιο επιδραστικούς και πετυχημένους νέους ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς για την έρευνα και τη συμβολή του στην ανάδειξη της σημασίας των τεχνολογικών πάρκων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Παναγιώτης είναι διδάκτορας διεθνούς επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, και εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Enterprise Research Centre του Warwick Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Για την έρευνά του για τα τεχνολογικά πάρκα και την επιχειρηματικότητα μεταξύ άλλων τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου ερευνητή για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης 2021 και 2022. Επίσης, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας 2022 από το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.



Ο κ. Κυριακόπουλος μίλησε στα parapolitika.gr, όπου και ανέφερε την περηφάνια και τιμή που νιώθει ως Έλληνας για την διάκριση αυτή, ενώ δεν παρέλειψε να μας μιλήσει για τα επόμενά του βήματα. 

Πώς νιώθετε για τη διάκριση αυτή;

Νιώθω σίγουρα μεγάλη τιμή, αλλά και περηφάνια ως Έλληνας για την τόσο σπουδαία αναγνώριση που έλαβα για τη δουλειά μου τα τελευταία περίπου 4 χρόνια. Είναι αλήθεια πως όταν άρχισα να ασχολούμαι με τα τεχνολογικά πάρκα στο εξωτερικό είχα μεγάλα όνειρα, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στη λίστα του Forbes 30 under 30! Οπότε η διάκριση από το Forbes, σίγουρα μου δίνει χαρά και ακόμα περισσότερη δύναμη να συνεχίσω τις προσπάθειες μου για μελέτες σχετικές με τα τεχνολογικά πάρκα. Νιώθω χρέος μου να δώσω πίσω στη χώρα μου τη διάδοση γνώσης. Είναι σημαντικό να βοηθάμε τη χώρα μας με σχετική τεχνογνωσία όταν και όπου μπορούμε.

Ποια τα επόμενα άμεσα σχέδια σας και βήματα;

Επειδή είμαι μέλος και του National Innovation Centre for Rural Enterprise (NICRE) και ασχολούμαι ενεργά και με το κομμάτι της αγροτικής επιχειρηματικότητας, θα εκδοθεί μέσα στον επόμενο μήνα μελέτη σχετική με τις ευκαιρίες στις αγροτικές περιοχές που έχει προκύψει βάση μεγάλης έρευνας που έχουμε διεξάγει πρόσφατα. Παράλληλα, θα συμμετάσχω στο συνέδριο Institute for Small Business and Entrepreneurship (ISBE) 2023 μεταξύ 7 και 10 Νοεμβρίου στο Birmingham, καθώς είμαι στους 3 finalists για βραβείο στο πεδίο έρευνας για αγροτικές επιχειρήσεις. Η έρευνα μου, βάση της οποίας βρίσκομαι στους finalists, αφορά τη συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση της καινοτομίας στις αγροτικές περιοχές.