Μεθανδιενόνη: μία ουσία που συμβάλλει στη δημιουργία μυϊκού γλυκογόνου, αυξάνει το σωματικό βάρος, κάνει έντονη κατακράτηση υγρών και προστατεύει τις αρθρώσεις. Αυτή είναι η επιστημονική ερμηνεία της για την ιατρική κοινότητα, τους γιατρούς και όσους ασθενείς έχουν καταφύγει στη χρήση της. Για τον Ντίνο Μήτογλου αποτελούσε απλώς την προσωπική του… Τροία, από την οποία ξεκίνησε η οδύσσεια της επιστροφής στον κόσμο των παιδικών του ονείρων.

Και αν στο έπος του Ομήρου ο Οδυσσέας χρειάστηκε να παλέψει 10 χρόνια με τα κύματα για να ξυπνήσει ένα πρωί στην Ιθάκη του, ο Έλληνας άσος κλήθηκε να μείνει όρθιος σε έναν μοναχικό αγώνα, από τον οποίο ελάχιστοι αθλητές θα μπορούσαν να αποδράσουν αλώβητοι. Πιο εύκολο, βλέπετε, είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με την τρίαινα του θεού Ποσειδώνα παρά με την ανθρωποφαγία της σύγχρονης κοινωνίας των social media. Μια κοινωνία που σπεύδει να καταδικάσει ανθρώπους, συνειδήσεις, που είναι πλημμυρισμένη από «δικαστές» και «εισαγγελείς», που είναι σε θέση να βυθίσει οποιοδήποτε μέλος της από τη μια στιγμή στην άλλη στα τάρταρα της κατακραυγής.

Διαβάστε ακόμα: Η μεγάλη δικαίωση για τον Μήτογλου - Το CAS μείωσε στο μισό την ποινή του 27χρονου άσου

Αλύγιστος στη δοκιμασία ο Μήτογλου 

Ο Ντίνος Μήτογλου πέρασε πολλά από εκείνη την «καταραμένη» Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, όταν η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωνε ότι είχε βρεθεί ντοπαρισμένος στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό που είχε διεξαχθεί στις αρχές του μήνα. Τι και αν αποδείχθηκε στην πορεία ότι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του δευτεριάτικου ντέρμπι στο «Ειρήνης και Φιλίας» αποτελούσε απλώς ένα από τα πολλά θύματα μίας 48χρονης μικροβιολόγου που χορηγούσε στους ασθενείς της μη εγκεκριμένες θεραπείες;

Ο γολγοθάς που κλήθηκε να βαδίσει στα 26 του χρόνια ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν ανηφορικός, δύσκολος και πολλές φορές απάνθρωπος. Δεν έχασε ποτέ τα στηρίγματά του (την οικογένειά του και τους στενούς φίλους του), πλήρωσε ακριβά την εμπιστοσύνη που έδειξε σε έναν λάθος άνθρωπο και 16 ολόκληρους μήνες έβλεπε τον κόσμο γύρω του να καταρρέει.

Η ανακοίνωση της τιμωρίας δυόμισι ετών που άκουσε να ηχεί αμείλικτη στα αυτιά του τον Φεβρουάριο του 2023 (ένδεκα ολόκληρους μήνες μετά την περιθωριοποίησή του στην Αρμάνι) μετέφερε την επιστροφή του στα παρκέ για τον Οκτώβριο του 2024. Πώς να αντέξει ένας επαγγελματίας αθλητής που βρίσκεται στο φόρτε της καριέρας του μια διετή «εξορία» από τον κόσμο που ονειρευόταν να ζήσει από μικρό παιδί; Ο Ντίνος όμως δεν λύγισε! Ξεκίνησε έναν σκληρό διπλό αγώνα δικαίωσης στα δικαστήρια και συντήρησης του κορμιού του στο γυμναστήριο. Λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να βγει νικητής είτε στη μία διαδρομή είτε στην άλλη! Ο ίδιος όμως δεν τα παράτησε ποτέ! Το ίδιο το μπάσκετ έμοιαζε με το φως που τον οδηγούσε μέσα στο απόλυτο σκοτάδι!

Κάθε αγώνας απόλαυση

Η πρώτη δικαίωση ήρθε τον Ιούλιο, όταν το CAS μείωσε την ποινή του στους 16 μήνες. Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό έμοιαζε με τη δική του «Ιθάκη». Ακόμη και όταν βρέθηκε στα «παράλιά της», οι δοκιμασίες δεν είχαν τελειώσει. Τραυματισμός που του στέρησε τη συμμετοχή στο Mundobasket, νέα θλάση με το που φόρεσε ξανά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Έμοιαζε όμως πλέον σκληραγωγημένος και δυνατός να αντεπεξέλθει σε όποιο εμπόδιο υψωνόταν στον δρόμο του. Το βράδυ της Δευτέρας μετέτρεψε το πρώτο φετινό «αιώνιο» ντέρμπι της Basket League σε μία προσωπική του ραψωδία. Ίσως γιατί όλοι οι άλλοι παίκτες που βρίσκονταν στο παρκέ βασάνιζαν το μυαλό τους με σκέψεις που αφορούσαν την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο «Ειρήνης και Φιλίας», το 2-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν, την «καυτή» ατμόσφαιρα στις εξέδρες, την ανάγκη της νίκης. Για τον Μήτογλου, αντίθετα, κάθε παιχνίδι μοιάζει πλέον με μία ξεχωριστή στιγμή απόλαυσης! Το βλέπεις στα μάτια του, το αισθάνεσαι σε κάθε κραυγή που βγάζει…

Η οδύσσεια ανήκει στο παρελθόν. Και στην Ιθάκη δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ευτυχισμένος και απελευθερωμένος άνθρωπος από τον «χαμένο βασιλιά» της!

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Του Αλέξανδρου Σόμογλου