"Στο Βερολίνο θα είναι ωραία" τραγουδούν εδώ και αρκετό καιρό οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και πλέον με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, το όνειρο είναι όλο και πιο κοντά. Ο Παναθηναϊκός AKTOR κρατά στα χέρια του τη δεύτερη θεση της κανονικής περιόδου της Euroleague που πέραν του πλεονεκτήματος έδρας, θα δώσει πιο "βατό" αντίπαλο από τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε. Αρκεί οι "πράσινοι" να περάσουν την παγίδα της Μπολόνια. Όσο, όμως, η μαγική εξάδα του Αταμάν αντέχει, τότε κανένα εμπόδιο δεν είναι τόσο υψηλό!

Όσο αντέχει η "μαγική εξάδα" του Αταμάν, ο Παναθηναϊκός θα έχει... πολύ μέλλον

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός είχε για ακόμη μια φορά την βασική του εξάδα παικτών να κάνει όργια. Και όταν και οι έξι αυτοί παίκτες είναι καλά, τότε ελάχιστοι είναι οι αντίπαλοι που μπορούν να δυσκολέψουν το "τριφύλλι". Πόσο μάλλον στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ το οποίο έχει αποκτήσει ξανά την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος.

Ο Κώστας Σλούκας ηγείται λαμπρά αυτής της προσπάθειας διανύοντας ίσως τον καλύτερο μήνα της καριέρας του. Άφησε πίσω του το ντεφορμάρισμα του Φλεβάρη και τις παγίδες των τραυματισμών και πλέον βγάζει στο παρκέ όλες τις αρετές του. Ο Κέντρικ Ναν πάντα στο πλάι του να δώσει αυτή την έξτρα διάσταση στην επίθεση των "πράσινων" με τις προσωπικές ενέργειες και το αστείρευτο ταλέντο του και ο Τζέριαν Γκραντ να καλύπτει ότι κενό υπάρχει όντας ο ιδανικός "glue guy" αυτής της περιφέρειας. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d00m1kodf10h)

Ειδική μνεία αξίζει όμως στους δύο στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας. Τους δύο παίκτες που ξέρουν πως πίσω τους ο Αταμάν δε βλέπει κανέναν. Αν δεν είναι καλά κάποιος εκ των Λεσόρ και Μήτογλου, το πράγμα στραβώνει, όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους "Μπλαουγκράνα". Παρ' όλα αυτά οι δύο ψηλοί του Παναθηναϊκού είναι συγκλονιστικοί. Τα νούμερά τους είναι λογικό να είναι ψηλά όταν αγωνίζονται για 35 και παραπάνω λεπτά. Πλέον έχουν μάθει να διαχειρίζονται και τα φάουλ γνωρίζοντας πως είναι... μόνοι τους και αυτό κάνει τον Αταμάν να χαμογελά.

Τέλος, ξεχωριστό είναι το κεφάλαιο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός είναι παιχταράς, αλλά ποτέ δεν ήταν για... Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι έβλεπε έναν παίκτη να προσπαθεί να βρει έστω μια αχτίδα χαμόγελου στο ούτως ή άλλως πάντα ψυχρό πρόσωπό του. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο "Γκρίγκο" είναι πάντα εκεί να ξεκολλήσει την ομάδα του με κάποιο σουτ, να βάλει το κορμί του στην άμυνα και να αποδείξει λάθος όλους όσους ζήταγαν πέρυσι και το δικό του κεφάλι. Ο έτερος αδικημένος της περσινής σεζόν, σίγουρα βλέπει τον πρώην συμπαίκτη του μετανιώνοντας για την μετακόμισή του στην Πόλη (ο νοών νοείτο).  

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην ελίτ της Ευρώπης σφραγίζεται στην... αγαπημένη του Μπολόνια

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει "χρυσή" ευκαιρία να κάνει ένα διπλό στην Μπολόνια το οποίο θα τον κρατήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Euroleague. Τί σημαίνει αυτό; Πρακτικά αποφυγή του Ολυμπιακού και της Φενέρ που θα παλέψουν για τις θέσεις 5-6 στο μεταξύ τους παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής και διασταύρωση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Ισραηλινοί έχουν αντιμετωπίσει την πρώιμη και χωρίς Κέντρικ Ναν έκδοση του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν, γι' αυτό και έχουν κάνει δύο νίκες απέναντι στο "τριφύλλι". Είναι ομάδα με τεράστιο ταλέντο η οποία αν δεν την προσέξουν οι"πράσινοι" μπορεί να κάνει τη ζημιά, κάτι που έχει αποδείξει και φέτος. Παρ' όλα αυτά ο σοβαρός Παναθηναϊκός δύσκολα θα κινδυνέψει από τη Μακάμπι με πλεονέκτημα έδρας!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d00lt9l996pt)

Ενδεχόμενη ήττα από τη Βίρτους θα φέρει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού από την Βίρτους που... παίζει το κεφάλι της για τα Play-In και κυρίως την έβδομη θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στο πρώτο παιχνίδι της νεοσύστατης φάσης πριν τα Playoffs, τότε το "ντέρμπι αιωνίων" θα είναι προ των πυλών.

Το ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτή την αναμέτρηση θα έχει εξαρτηθεί εν πολλοίς από το αν οι ερυθρόλευκοι θα έχουν κερδίσει την Παρτιζάν στη Σερβία. Εφόσον ο Ολυμπιακός έχει πάρει το διπλό στην "Stark Arena" τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει περιθώριο ήττας καθώς τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει σε ισοβαθμία τους δύο αιώνιους. Και εκεί η ομάδα του Μπαρτζώκα υπερτερεί με δύο νίκες.