Στις 31 Οκτωβρίου, «τρομακτικά» πράγματα συμβαίνουν στην Αμερική τη νύχτα του Χάλογουιν. Τρομακτικές κολοκύθες, ανθρώπινοι σκελετοί, ανατριχιαστικά φαντάσματα, ιπτάμενες μάγισσες εμφανίζονται στους δρόμους των πόλεων. Παιδιά γυρίζουν πόρτα - πόρτα για το ‘’trick or treat’’ και μαζεύουν γλυκά από τα σπίτια που περνάνε.

Ωστόσο το Χάλογουιν δεν έχει σημαδευτεί μόνο με παιδικά παιχνίδια και χαριτωμένες στολές. Πολλές είναι οι τρομακτικές ιστορίες που δεν είναι βγαλμένες από κάποιο βιβλίο αλλά από την πραγματική ζωή. Παρακάτω θα δείτε πέντε ιστορίες τρόμου που δεν έχουν να κάνουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά με αληθινά γεγονότα που «στοίχειωσαν» τη μέρα αυτή.

Χάλογουιν: Πέντε πραγματικές ιστορίες τρόμου 

1. Το τρομακτικό δέντρο. Όταν οι ντόπιοι στο Φρεντερίκα του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ είδαν ένα πτώμα να κρέμεται από ένα δέντρο την ημέρα του Χάλογουιν το 2005, νόμισαν πως πρόκειται απλά για μια τρομακτική διακόσμηση. Δυστυχώς, έκαναν λάθος καθώς επρόκειτο για το σώμα μιας 42χρονης γυναίκας, που είχε αυτοκτονήσει.

2. Τα «ματωμένα» αβγά. Τη νύχτα του Χάλογουιν το 1998, ο Καρλ Τζάκσον πήγε την κοπέλα του να πάρει τον γιο της από ένα πάρτι. Ενώ τον περίμεναν, μια ομάδα εφήβων άρχισε να πετά αυγά στο αυτοκίνητό τους. Ο Τζάκσον βγήκε από το όχημα για να ζητήσει εξηγήσεις, ωστόσο επιστρέφοντας σε αυτό, ένας από τους νεαρούς τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

3. Ο ασβός. Το 2012, ένα κοριτσάκι 9 ετών πυροβολήθηκε από συγγενή της έξω από το σπίτι της στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Το αποκριάτικο κοστούμι που φορούσε, έκανε τον άνδρα να περάσει την 9χρονη για ασβό.

4. O Candyman. Τη νύχτα του Χάλογουιν το 1974, ο Ρόναλντ Κλαρκ Ο’ Μπράιαν σκότωσε τον 8χρονο γιο του, δίνοντας του καραμέλες με κυάνιο. Ο άκαρδος πατέρας από το Τέξας ήθελε να πάρει την αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής του, ωστόσο για να μην κινήσει υποψίες έδωσε καραμέλες και σε ακόμη τέσσερα παιδιά.

5. Οι «κλέφτες». Το 1992, ένας 16χρονος Ιάπωνας πυροβολήθηκε θανάσιμα, ψάχνοντας ένα πάρτι για το Χάλογουιν στη Λουιζιάνα. Πιστεύοντας ότι βρήκαν το σωστό σπίτι, ο Γιοσίρο Χατόρι και ένας φίλος του άρχισαν να χτυπούν το κουδούνι αλλά αφού δεν άνοιγε κανείς, αποφάσισαν να πάνε από την πίσω πόρτα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, άνοιξε πυρ εναντίον τους νομίζοντας ότι ήταν κλέφτες.