Μια νέα εμφάνιση πραγματοποίησε η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Άννα-Μαρία με τον πρωτότοκο γιο της Παύλο και τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ, στο βασιλικό πάρτι στο παλάτι της Δανίας για τα 18α γενέθλια του πρίγκιπα Κρίστιαν της Δανίας. Ο γιος του διάδοχου του θρόνου της Δανίας, Φρειδερίκου, και της εξαιρετικά κομψής πριγκίπισσας Μαίρη ενηλικιώθηκε και το παλάτι διοργάνωσε εορτασμούς κι ένα μεγάλο βασιλικό πάρτι.

Βασιλικό πάρτι στο παλάτι της Δανίας: Ποιοι βρέθηκαν στο δείπνο

Ο Κρίστιαν είναι εγγονός της βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας, αδελφής της Άννας-Μαρίας, η οποία γιόρτασε πέρυσι τα πενήντα χρόνια της στο θρόνο. Στο δείπνο βρέθηκαν πολλοί γαλαζοαίματοι όπως η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, η πριγκίπισσα Ίνγκριντ-Αλεξάνδρα της Νορβηγίας και η πριγκίπισσα Εστέλ της Σουηδίας μαζί με τους γονείς της, την πριγκίπισσα Βικτόρια και τον πρίγκιπα Ντάνιελ. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών απ’ όλη την Ευρώπη και φυσικά δεν έλειψαν ο Παύλος, η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ και η μητέρα του Άννα-Μαρία.

Η Άννα-Μαρία και η Μαρί Σαντάλ επέλεξαν δημιουργίες Ελληνίδων σχεδιαστριών που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Η 77χρονη Άννα-Μαρία φόρεσε ακόμη μία φορά το μάξι μπλε φόρεμα που είχε φορέσει στο γάμο του γιου της, Φίλιππου, με τη Νίνα Φλορ, μια δημιουργία της Celia Kritharioti. Το συνδύασε με εντυπωσιακά κοσμήματα και την τιάρα Khedive of Egypt, η οποία είναι γεμάτη διαμάντια και είναι πλέον ένα πολύτιμο κτήμα της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. Παραγγέλθηκε στον οίκο Cartier από τον Abbas II, τον τελευταίο Khedive (έναν Οθωμανό αντιβασιλέα) της Αιγύπτου, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Διαβάστε ακόμα: Στην Αθήνα ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ - Μεσιτικός… συναγερμός για τη βασίλισσα Σοφία

Η Μαρί Σαντάλ επέλεξε δημιουργία της κουμπάρας της, Mary Katrantzou. Το φόρεμά της ήταν ροζ με πλισέ φούστα και μανίκια και ψηλό λαιμό με βολάν. Πρόσθεσε λάμψη με την τιάρα της και τα σκουλαρίκια με τις πέρλες, ενώ συνδύασε το λουκ της με μαύρα αξεσουάρ. Στο κεφάλι της δέσποζε η μυθική τιάρα της Σοφίας της Ελλάδας, ένα από τα πιο εμβληματικά κειμήλια. Η βασίλισσα Σοφία της Ελλάδας ήταν η σύζυγος του βασιλιά Κωνσταντίνου Α’ της Ελλάδας. Γεννήθηκε ως πριγκίπισσα της Πρωσίας Σοφία Δωροθέα Αλίκη του Οίκου Χοεντσόλερν στο Πότσδαμ της Πρωσίας.